Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pořád kolem mě byly děti, byla jsem vychovatelkou, vzpomíná stoletá jubilantka z Liberce Božena Hošková

Další stoletou jubilantkou v Liberci se ve čtvrtek stala Božena Hošková. Ve Vile Vitae na Masarykově třídě jí popřál primátor města Liberce Jaroslav Zámečník. Paní Boženu návštěva dojala a vyprávěla přítomným svůj příběh.

Božena Hošková se narodila v Polné u Jihlavy, poté žila v Dolní Suché u Hrádku nad Nisou a navštěvovala školu v Bílém Kostele. K narozeninám dostala deku s fotkami svých nejbližších. 

Paní Božena pochází ze šesti dětí

„Pořád kolem mne byly děti, hodně dětí, byla jsem totiž vychovatelkou,“ vypráví oslavenkyně. Sama měla pět sourozenců, i nyní má velkou rodinu, spoustu vnoučat i pravnoučat. Rodina se o ni stará dobře, od června roku 2019 žije paní Božena ve Vile Vitae kvůli zdravotnímu stavu.  

Domov Vila Vitae na Masarykově ulici poskytuje stálou péči celkem 36 obyvatelům. Nachází se ve vilové čtvrti v Liberci v blízkosti muzea a starých městských lázní. Ošetřovatelé jsou k dispozici 24 hodin denně. 

V Liberci žije k dnešnímu dni šest sto a víceletých jubilantů (5 žen a 1 muž). Nejstarší Liberečance bylo letos v lednu 102 let. V srpnu pogratulujeme další stoleté jubilantce, uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová

Vila Vitae je domov seniorů se zvláštním režimem rodinného typu pro lidi s demencí. Poskytuje služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu chronického duševního onemocnění, závislosti na návykových látkách nebo některého typu demence, které z tohoto důvodu potřebují pravidelnou pomoc, dodala Kodymová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Statutární město Liberec

Štítky Liberec, jubileum, narozeniny, století občané, Vila Vitae, Jaroslav Zámečník, Jihlava, Hrádek nad Nisou, Polná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořád kolem mě byly děti, byla jsem vychovatelkou, vzpomíná stoletá jubilantka z Liberce Božena Hošková  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.