Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V rekreačním areálu ve Vesci se chystá festival Benátská! Ve středu by mělo být hotovo

V areálu ve Vesci v Liberci vrcholí přípravy na hudební festival Benátská!, který se tam bude konat tento týden od čtvrtka do neděle. Uskuteční se po dvouleté odmlce způsobené koronavirovou pandemií. Veškeré stavby by měly být hotové ve středu odpoledne.

„Už stojí všechny velké stany a dnes ráno jsme začali stavět hlavní pódium," uvedl ředitel festivalu Pavel Mikez. Oproti poslednímu ročníku v roce 2019 je podle něj v uspořádání festivalového areálu jedna změna. „Nového víceméně není nic, pouze došlo ke změně, jak jsme po třech letech covidu, tak jsme ubrali jedno pódium," uvedl Mikez.

Tradičně bude hlavní pódium na ovále a k tomu opět krytá scéna ve stanu, i když na jiném místě. Zároveň bude i větší. „Takže bude jedna hlavní scéna venkovní a jedna scéna ve stanu," dodal ředitel festivalu.

Autobusová doprava na festival

Návštěvníky bude z centra Liberce k veseckému areálu zdarma vozit speciální autobusová linka s označením „41 BENÁTSKÁ !“. Její provoz bude začínat každý den festivalu hodinu před začátkem programu a skončí hodinu po jeho ukončení. Autobusy budou jezdit na trase mezi zastávkou Rybníček v Tatranské ulici, vlakovým nádražím a Vescem.

Festival bude opět pod zvýšeným dohledem policistů. Tradičně budou dohlížet na veřejný pořádek a plynulost dopravy v problematických místech. „Policisté se v rámci celé akce zaměří především na předcházení protiprávního jednání v oblasti drobných krádeží, ale i požívání omamných a psychotropních látek řidiči dopravních prostředků," uvedla na webu policie regionální mluvčí Adéla Fialová.

Podle počtu prodaných vstupenek v předprodeji je podle Mikeze o festival mezi lidmi zájem. „Pohybujeme se zhruba na úrovni z roku 2018, a pokud bude dobré počasí, mohli by další dorazit přímo na místo," dodal. V roce 2018 festival navštívilo zhruba 40 000 lidí.

Letošní 28. ročník Benátské! bude orientovaný výhradně na české a slovenské interprety. Z jiných zemí hudebníky organizátoři neoslovili kvůli nejistotě, jak se bude vyvíjet epidemie koronaviru. Na festivalu od 28. až 31. července tak vystoupí prověřené hvězdy české hudby a zároveň na něm oslaví významná jubilea legendy české a slovenské rockové muziky. Kulatiny má Olympic, jeho frontman Petr Janda, Arakain i Paľo Habera se skupinou Team.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky ČR, pop, hudba, festival, Benátská!, Vesec, Liberec, rekreační areál, stan, hudební festival, pandemie covidu-19, Pavol Habera, Petr Janda, Team, Olympic, Arakain

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V  rekreačním areálu ve Vesci se chystá festival Benátská! Ve středu by mělo být hotovo  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.