Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Město Chrastava nechalo postavit v Horním Vítkově nový altán. Nahradil původní, který loni někdo ukradl

V Horním Vítkově u Chrastavy stál na vrchu Výhledy čtyři roky odpočinkový altán pro turisty. Loni v listopadu jej však někdo odcizil, viník dodnes nebyl dopaden. Na místě už stojí altán nový, město tentokrát zajistilo i bezpečnostní opatření.

Původní altán na hraničním kopci Výhledy byl slavnostně otevřen v prosinci 2017. „Jen málokdo by věřil tomu, že za čtyři roky se bude řešit jeho krádež. Necelý rok po této nešťastné události můžeme s radostí konstatovat, že altán na Výhledech je zpět," uvedla mediální referentka města Věra Baumgartnerová.

Město tentokrát altán více zabezpečilo

Viník nebyl nikdy dopaden, na Výhledech ale stojí věrná kopie původního altánu. „Něco málo se ví, podezření existuje, ale důkazy zatím žádné. Takže starý altán je pro nás zatím nenávratně ztracen," řekl starosta města Michael Canov

Stavbu financovalo město ze svých nákladů a z části také z pojistky za ukradený altán. Navíc zajistilo opatření, která by měla další krádeži zabránit. „Jedním z opatření je znepřístupnění příjezdových cest, po kterých se nyní nedá na Výhledy dojet autem. Ve směru od Chrastavy průjezdu brání závora, na lesních cestách při státní hranici proběhly terénní úpravy, které autům nedovolí cestu zdolat," vysvětlila Baumgartnerová. Věří, že se podobný trestný čin již nebude opakovat.

„Nic se nedá stoprocentně zaručit. Snažili jsme se toto místo vozidlům znepřístupnit," uvedl Canov s tím, že další bezpečnostní opatření nebude sdělovat. „Blíží se Babí léto a časný podzim, kdy se začne zbarvovat listí. Čas jako stvořený na výlety. Pokud se vydáte na Výhledy, čeká vás nejen krásný výhled na podzimní krajinu, ale znovu také místo, kde si můžete pohodlně odpočinout," uzavřela Baumgartnerová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Věra Baumgartnerová

Štítky Liberecko, Chrastava, Vítkov, altán, turistika, krádež, Horní Vítkov, Michael Canov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Chrastava nechalo postavit v Horním Vítkově nový altán. Nahradil původní, který loni někdo ukradl  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.