Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Liberecký kraj hledá nového ředitele Oblastní galerie. Zájemci se mohou hlásit do října

Liberecký kraj vypsal výběrové řízení na pos ředitele Oblastní galerie Liberec. Bývalý ředitel Pavel Hlubuček nedávno nečekaně rezignoval. Kraj sestavil odbornou komisi, zájemci mohou podávat přihlášky do 13. října.

Oficiální vyhlášení konkurzu je plánováno na čtvrtek 25. srpna. Uchazeči naleznou informace na úřední desce Krajského úřadu Libereckého kraje, na webových stránkách galerie i města Liberce.

O místo se mohou ucházet osoby s dokončeným magisterským nebo inženýrským studijním programem. Zájemce by se dále měl prokázat nejméně tříletou praxí v řídící funkci a měl by být schopen komunikovat s odbornou veřejností. Také by měl disponovat znalostí problematiky příspěvkových organizací.

Odborná komise má zajistit výběr vhodného kandidáta

„V komisi kromě zástupců kraje a města budou čtyři odborníci. Jedním je Marcel Fišer, ředitel Galerie výtvarného umění v Chebu, druhou je paní Helena Musilová, šéfkurátorka Galerie hlavního města Prahy a poradkyně ministra kultury, dále Richard Drury, šéfkurátor galerie Gask v Kutné Hoře a Jan Smetana, ředitel Galerie Kampa. Máme v tuto chvíli jmenované i náhradníky,“ sdělila Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch.

„Chtěli jsme mít velkou odbornou garanci v komisi tak, aby ten výběr byl skutečně takový, že odborná veřejnost bude nového ředitele nebo ředitelku respektovat,“ dodala.

Podle náměstkyně zvýšil kraj pro post ředitele galerie platovou třídu, počítá i s příplatky a cílovými odměnami. „Potřebujeme sem dostat skutečného odborníka a to není v případě Oblastní galerie zrovna jednoduchá věc,“ uzavřela Vinklátová.

Nový ředitel galerie by měl nastoupit začátkem příštího roku. Dále probíhá výběrové řízení i na ředitele zoologické a botanické zahrady. Uchazeči mohou posílat přihlášky do 31. srpna, v září se pak sejde výběrová komise.

Ohodnoť článek

Štítky Liberecký kraj, galerie, ředitel, výběrové řízení, Liberec, Květa Vinklátová, Galerie výtvarného umění v Chebu, Richard Drury, Galerie hlavního města Prahy, Jan Smetana, Kutná Hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj hledá nového ředitele Oblastní galerie. Zájemci se mohou hlásit do října  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.