Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž se vloupal do chalupy na Frýdlantsku. Před majitelem a policisty se ukryl do skříně

Nemilé překvapení čekalo majitele chalupy na Frýdlantsku. Když našel vypáčené dveře, raději se obrátil na policii. V tu dobu uvnitř spal zloděj a když slyšel hlasy, schoval se do skříně.

Sedmatřicetiletý lupič se dostal do domu a kovovou tyčí za sebou zabarikádoval vchod. Majitel objektu raději zůstal venku a vytočil linku 158. „Obezřetný muž zcela správně vyhodnotil situaci a do prostor chalupy nevstupoval. Namísto toho se spojil s operačním důstojníkem, který jej náležitě poučil, jak v dané věci postupovat,” uvedla policejní mluvčí Adéla Fialová.

Lupič v domě spal

Majitel následně viděl pachatele uvnitř domu, jak se probouzí ze spánku. „Operační důstojník na místo vyslal nejen hlídku policie obvodního oddělení, ale současně i policisty ze Skupiny speciálních kynologických činností, kteří zanechali výcviku, jehož se toho času společně se svými čtyřnohými parťáky účastnili v Černousech a vydali se na místo činu,” sdělila mluvčí.

Jakmile pachatel uslyšel policisty, ukryl se do skříně a ještě se přikryl balíky izolační vaty. To však pro policejního psa nepředstavovalo žádnou překážku, lupičův úkryt hravě odhalil. Podezřelý tak skončil v rukou policistů. Ukázalo se, že se jedná o muže, který trestnou činnost páchá již od letošního května.

Muž se k činům přiznal. „Kriminalisté mu sdělili obvinění ze spáchání celkem sedmi skutků. Za krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci mu tak v případě pravomocného odsouzení hrozí trest odnětí svobody v trvání až na tři léta,” dodala Fialová.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Liberecko, Frýdlantsko, policie, vloupání, chalupa, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se vloupal do chalupy na Frýdlantsku. Před majitelem a policisty se ukryl do skříně  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.