Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Studenti z Česka i Slovenska představí na liberecké univerzitě sedm desítek módních kolekcí

V Liberci budou na univerzitě ve středu po dvouleté pauze módní přehlídky k soutěži nazvané Oděv a textil. Zapojily se do ní stovky studentů z téměř 20 škol z Česka i ze Slovenska. V tiskové zprávě o tom informoval Jiří Beneš z pořádajícího spolku soutěže Oděv a textil.

„Na přehlídkách uvidíte na 70 módních kolekcí. Cílem soutěže je hledání výrazných talentů v nadcelorepublikovém měřítku. Chceme dát prostor mladým tvořivým lidem, kterým se tak otevírají dveře do skutečného světa módy," uvedl Beneš.

Oděv a textil je soutěž pro základní a střední školy v textilní a oděvní tvorbě. Letos se koná ve středu 14. září na Technické univerzitě v Liberci v budově G. 

Klání základních a středních škol, jejichž žáci prezentují na přehlídkovém molu svoji několikaměsíční práci na nápaditých oděvech, se v Liberci koná od roku 2014. Původně ji pořádala liberecká střední textilní škola, která se na jejím organizování dál podílí se spolkem, a pomáhá jim v tom i textilní fakulta univerzity.

Pro letošní rok byly pro studenty vypsané čtyři kategorie nazvané MITOP Mimoň, Monte Carlo, Stín a Street Couture. „Odborná porota na závěr v každé kategorii vybere tři nejlepší kolekce. Návštěvníci se mohou těšit na několikahodinovou smršť krátkých módních přehlídek," dodal Beneš. Žáci základních škol budou soutěžit v kategorii nazvané Tvoříme nejen z textilu. I letos se soutěží také v návrzích, pro tento rok je téma Maškarní. Děti z mateřských a základních škol zaslaly skoro 200 malovaných návrhů oděvů.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, školy, móda, Liberec, technická univerzita, univerzita, Česko, Slovensko, textilie, oblečení, Technická univerzita v Liberci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti z Česka i Slovenska představí na liberecké univerzitě sedm desítek módních kolekcí  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.