Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberecká zdravotnická škola převezme část areálu střední školy strojní, stavební a dopravní

Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola Liberec převezme domovy mládeže Zeyerova a Jungmanova a školní jídelnu v Truhlářské ulici. Získá tak k dispozici nové prostory a nové vedení SŠSSD bude moci zefektivnit řízení školy.

Podle náměstka hejtmana Dana Ramzera dojde k technickému oddělení areálu v Truhlářské ulici od Střední školy stavební a dopravní a připojí se ke Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole Liberec včetně areálu v Zeyerově ulici, který je sice v majetku města Liberce, ale je ve správě této školy.

Od 1. října je jmenován nový ředitel SŠSSD Josef Janeček. Vedení kraje si od tohotu kroku slibuje zefektivnění řízení. „Chceme pomoci novému řediteli a managementu, aby neměl to břemeno starat se o tak velký areál a vytvořit prostor, aby školu nějakým způsobem zatraktivnil a aby se dostala zase na výsluní,“ vysvětlil Ramzer. 

Současně zdůraznil, že zaměstnanci škol byli se změnou seznámeni a nedochází k žádné redukci pracovních míst. „Je to standardní oddělení, kdy pedagogičtí i nepedagogičtí zaměstnanci související s provozem domu mládeže, školních jídelen a ekonomického zázemí přejdou pod Střední školu zdravotnickou a VOŠ Liberec,“ uvedl. Dojde tedy pouze ke snížení počtu pracovišť, ve kterých je škola umístěna. „Tímto krokem chceme ulehčit vedení jeho náročnou a zodpovědnou práci. Rád bych také poděkoval ředitelce zdravotnické školy Janě Urbanové, která se tohoto nesnadného úkolu chopí,“ řekl náměstek. 

V případě schválení změny bud přechodové období mezi 1. lednem a 30. červnem 2023. „Byli bychom rádi, kdyby se vedení školy odstěhovalo do Letné nebo do Ještědské – zatím to vypadá na Ještědskou – aby pedagogický management, tedy ředitel, seděl na škole, kde reálně probíhá teoretická výuka a praktické vyučování,“ dodal Ramzer.

„Nový pan ředitel potřebuje prostor, aby pověst a fungování školy po předchozím vedení vylepšil," řekl hejtman Martin Půta. Střední zdravotnická škola má podle něj navíc dlouhodobě problém s nedostatkem prostoru a využije tak některé části toho objektu pro své pracoviště a zaměstnance. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, střední školy, vzdělání, střední škola, Liberec, Dan Ramzer, Josef Janeček, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká zdravotnická škola převezme část areálu střední školy strojní, stavební a dopravní  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.