Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Jablonném v Podještědí se srazil vlak s osobním vozidlem. Při nehodě se zranily dvě osoby

V Jablonném v Podještědí se srazil vlak s osobním automobilem. Z vlaku evakuovali patnáct lidí, ve vozidle byly dvě zraněné osoby, naštěstí neutrpěly těžká poranění. Auto zřejmě vjelo na přejezd v době, kdy světelná signalizace svítila červeně.

K nehodě došlo před polednem na železniční trati v část Markvartice. „Osobní automobil, ve kterém cestovaly dvě osoby, velmi pravděpodobně vjel na železniční přejezd č. P 3415 v době, kdy přerušovaně svítila červená signalizace. Ve vlaku tou dobou cestovaly téměř tři desítky pasažérů," informoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský

Ve vozidle byli po srážce dva zranění – muž a žena. Podle mluvčího krajské zdravotnické záchranné služby Michaela Georgieva byli při vědomí a s posádkou zdravotníků komunikovali. „Obě osoby utrpěly lehké až středně těžké poranění a byly převezeny do liberecké nemocnice na traumacentrum,“ sdělil Drbně mluvčí ZZS LK.

Z vlaku hasiči evakuovali patnáct lidí pomocí nastavovacích žebříků. Nikdo další kromě posádky osobního vozidla se během nehody nezranil, informovali o tom krajští hasiči na twitteru. Policisté také provedli dechovou zkoušku u řidiče vlaku s negativním výsledkem. 

„Trať bude po dobu zajišťování místa události a prověřování okolností a příčin vzniku nehodového děje uzavřena," doplnil Robovský. Kriminalisté a vyšetřovatelé drážní inspekce se případem dále zabývají a vyšetřují okolnosti nehody. 

Nehoda se stala na železniční trati z Liberce do České Lípy. V úseku z Rynoltic do Jablonného v Podještědí místo vlaků jezdí náhradní autobusy. České dráhy podle údajů na svém webu očekávají, že provoz na trati se podaří obnovit před 15:00.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky Liberecko, Jablonné v Podještědí, nehoda, hasiči, záchranná služba, vlak, havárie, Krajská nemocnice Liberec, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, České dráhy, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonném v Podještědí se srazil vlak s osobním vozidlem. Při nehodě se zranily dvě osoby  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.