Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zchátralý Kovák v Chrastavě už příští rok strašit nebude. Měl by jít k zemi ještě letos

Osud vybydlené budovy Kovák v Chrastavě byl v letošním roce zpečetěn, na jeho místě vyroste supermarket Lidl. Dlouhá léta stará budova hyzdila i ohrožovala okolí, nyní demolici již nic nebrání a mělo by k ní dojít ještě letos.

Budova Kováku přešla do vlastnictví Lidlu 31. srpna letošního roku, společnost požádala stavební úřad v Chrastavě o souhlas s demolicí. „V těchto dnech nabyl souhlas s odstraněním stavby právní moci a likvidaci torza objektu Kováku tak již nic nebrání,“ informovala koncem října Věra Baumgartnerová, informační a mediální referentka města.

Lidl bude v Chrastavě stát blíže ke kluzišti kvůli podzemní vodě. Kovák konečně čeká demolice

Osud zchátralé budovy Kováku v Chrastavě byl dlouhá léta předmětem diskuzí. V příštím roce by měla konečně přijít demolice objektu a výstavba prodejny Lidl. Ta bude stát trochu jinde, než bylo původně v plánu, a to kvůli podzemní vodě. Proměna...

„Lidl nyní ještě řeší nějakou přeložku se společností ČEZ, kterou je údajně nutné provést před samotnou demolicí, jinak je to naprosto v rukou Lidlu,“ uvedl starosta Chrastavy Michael Canov. Podle něj tedy záleží na společnosti, kdy demolici zahájí. „Slib, že to bude letos, stále platí, takže já doufám, že demolice začne co nejdříve,“ dodal starosta.

Bývalá ubytovna Kovák byla dlouhá léta předmětem diskuzí. Budova byla postavena v 70. letech a původně sloužila jako internát učňů Elitexu. Ubytovnou se objekt stal po zrušení učiliště. Město roky usilovalo o její demolici. Kovák bije do očí každému, kdo do města přijíždí. Nachází se totiž v ulici Nádražní, přímo naproti sjezdu ze silnice I/35.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto redakce

Štítky Liberecko, Chrastava, kovák, ubytovna, Lidl, demolice, stavba, ČEZ, Michael Canov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zchátralý Kovák v Chrastavě už příští rok strašit nebude. Měl by jít k zemi ještě letos  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.