Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Revitalizovaný náhon v Semilech může inspirovat ostatní. Zabodoval v prestižní soutěži

Soutěž Adapterra Awards každoročně hledá inspirativní projekty, které pomáhají přizpůsobit krajinu klimatickým změnám. V letošním roce porota ocenila v kategorii Zastavěná území také revitalizaci městského náhonu u parku Ostrov v Semilech.

Revitalizovaný náhon se umístil mezi celkem 18 finalisty letošního ročníku Adapterra Awards. Porota ocenila nejen pestře modelovaný terén, ale také sedm tůní, které pomáhají v Semilech zadržovat vodu. „Jsem velmi ráda za toto ocenění, jde o první ocenění takového projektu v Semilech. Ve finále soutěže byly samé velmi zajímavé a inspirativní projekty,“ sdělila na dotaz Lena Mlejnková, starostka Semil s tím, že revitalizace náhodu je jeden z mála oceněných projektů realizovaných v intravilánu města.

„Potkalo se zde několik věcí. Skvělá firma, která nám připravila projekt i realizaci, a navíc byl projekt skvěle přijat veřejností,“ komentovala starostka. Příjemné místo nahradilo rozpadající se opěrné zdi a koryto zarůstající nálety. Koryto náhonu kolem Ostrova bylo před revitalizací dlouhodobě neudržovaným místem.

„Revitalizace městského náhonu u parku Ostrov v Semilech 672 hlasů veřejnosti, tedy čtvrtý nejvyšší počet hlasů,“ uvedla koordinátorka soutěže Andrea Křivánková z Nadace Partnerství, která je organizátorem soutěže. Revitalizaci provedlo město v letech 2019 a 2020, do projektu investovali celkem 16 milionů korun, z toho 11 milionů pokryla dotace. Náhon nyní umožňuje lidem přístup k vodě a zároveň se zvýšila úroveň protipovodňové ochrany.

Ohodnoť článek

Foto Adapterra Awards

Štítky Semily, náhon, soutěž, Adapterra awards, projekt, revitalizace, Lena Mlejnková, Nadace Partnerství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Revitalizovaný náhon v Semilech může inspirovat ostatní. Zabodoval v prestižní soutěži  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.