Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Své pozemky Turnov prodá jen těm, kteří budou mít dohodu s dědičkou rodu Walderode

Turnov chce prodat skoro dva hektary svých pozemků v obchodně průmyslové zóně Vesecko v části Daliměřice. Získat tím chce přes 47 milionů korun. Zájemci o pozemky ale budou potřebovat i dohodu s dědičkou rodu Walderode o vzdání se restitučního nároku.

Pozemky v obchodně průmyslové zóně patřící městu jsou součástí dlouholeté restituční kauzy, o které soudy dosud definitivně nerozhodly. Rodina Walderode usiluje o vrácení majetku v hodnotě tří miliard korun v části Liberecka, Jablonecka, Semilska od roku 1992. Nyní nárok uplatňuje vdova po Karlovi des Fours Walderode, hraběnka Johanna Kammerlanderová.

Turnov nabídne k prodeji zhruba 19 000 metrů čtverečních, o které má podle starosty zájem dodavatel stavebnin DEK. Přihlásit se ale může kdokoliv další, pokud splní podmínky. „Tím hlavním předpokladem je, že bude mít dohodu s paní hraběnkou o tom, že se vzdá restitučního nároku na tyto pozemky. Firma DEK takovou dohodu má a ráda by v Turnově postavila nové centrum pro dům a zahradu," řekl starosta města Tomáš Hocke.

Není si ale jistý, zda dodavatel stavebnin skutečně podá nabídku. Radnice totiž původně zamýšlela, že nabídne pozemky za vyvolávací cenu 1 700 korun za metr čtvereční. Zastupitelé se ale takřka jednohlasně shodli na tom, že chtějí za metr čtvereční minimálně 2 500 korun. „Je otázka, zda k obchodu dojde," řekl starosta. Podle něj o tom budou se společností DEK ještě jednat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, reality, Turnov, restituce, Walderode, pozemek, metr čtvereční, Daliměřice, Johanna Kammerlanderová, Liberecký kraj, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Tomáš Hocke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Své pozemky Turnov prodá jen těm, kteří budou mít dohodu s dědičkou rodu Walderode  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.