Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ke koupání jsou v Libereckém kraji nevhodná dvě koupaliště

Dvě přírodní koupaliště v Libereckém kraji jsou aktuálně nevhodná ke koupání. Od začátku sezony v Chrastavě u Liberce a podle posledních výsledků hygieniků také v Mimoni na Českolipsku. Vyplývá to z dat na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

Koupaliště v Mimoni je nevhodné ke koupání kvůli masivnímu přírodnímu znečištění na hladině, v Chrastavě kvůli kolísavé kvalitě přítoku, což je Vítkovský potok.

Zhoršenou kvalitu vody má dalších šest ze 37 vodních ploch v kraji, které hygienici pravidelně kontrolují. Na třetím z pěti stupňů jsou kvůli zvýšenému výskytu sinic dvě oblíbená jezera na Českolipsku, Máchovo a Hamerské.

Pro obě je to ale v tomto období obvyklé. Hygienici nedoporučují koupání v obou jezerech vnímavým jedincům, mezi něž patří těhotné žen, alergici a děti. Lidé by se navíc po koupání měli pokaždé osprchovat.

Na stupni dva jsou převážně kvůli snížené průhlednosti, což značí mírně zhoršenou kvalitu, koupaliště v Nedamově a Zákupech na Českolipsku, rybník Bažantník u kempu v Sedmihorkách v Českém ráji a koupaliště v Jablonci nad Jizerou v Krkonoších. Riziko zdravotních obtíží ale po koupání v těchto nádržích je nízké.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Liberecký, koupání, Liberecký kraj, Liberec, okres Česká Lípa, Chrastava, Mimoň, Krajská hygienická stanice, Zákupy, Nedamov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ruprecht

Manýry neuvádět podstatu v titulku článku je novinářská cool in super hustá dobytčárna. Ale nedočkat se podstatné informace ani v prvním odstavci – to už dokáže akorát hovádko.

Pátek, 30. července 2021, 10:31Odpovědět

Ke koupání jsou v Libereckém kraji nevhodná dvě koupaliště  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.