Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za dva týdny začnou v Liberci očkovat zájemce z řad bezdomovců

Liberec začne zájemce z řad bezdomovců očkovat proti covidu-19 po 20. září. Od Libereckého kraje získal 50 jednodávkových vakcín od firmy Johnson & Johnson, která se pro tyto případy jeví jako nejvhodnější.

Náměstek primátora pro sociální oblast Ivan Langr (Starostové pro Liberecký kraj) ale předpokládá, že zájem bude nižší. Podle odhadů radnice žije na ulici v krajském městě kolem 200 až 300 lidí. „Zatím tak odhadujeme, že minimálně 20 lidí by to mohlo využít. Uvidíme, jestli to číslo ještě maličko nevzroste," uvedl Langr.

Očkovat se bude na dvou místech

Páté největší město v zemi původně s žádostí o vakcínu oslovilo ministerstvo zdravotnictví, nakonec ji získalo od Libereckého kraje. „Ve spolupráci s Českým červeným křížem budeme očkovat v týdnu od 20. září ve dvou termínech na dvou místech. A pomalu začínáme připravovat terén, aby ti lidé, kteří skutečně zájem mají, tak aby se na jedno z těch dvou míst, které jsou jim důvěrně známá, dostavili a tu dávku obdrželi," řekl liberecký náměstek.

Podle něj jsou lidé bez domova sku„Z mnoha důvodů, jako jsou chybějící doklady, chybějící zdravotní pojištění nebo neznalost informací. Jde přitom o skupinu velmi rizikovou, jsou to často lidé staří, s mnoha onemocněními, jsou tam často závislosti nebo ještě kombinace s psychiatrickým onemocněním. Nemají své praktické lékaře a je třeba s tím něco dělat,"pinou, která většinou není schopna zvládnout registraci a dostavit se sama k očkování. dodal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Liberecký, koronavirus, bezdomovci, Liberec, bezdomovec, Liberecký kraj, Johnson & Johnson, Ivan Langr, Starostové pro Liberecký kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Český červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomas Holub

Herojín . . . Kokajín. . . Feferónka!

Úterý, 14. září 2021, 19:45Odpovědět

Za dva týdny začnou v Liberci očkovat zájemce z řad bezdomovců  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.