Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hygienici provádí kontroly nejen v restauracích. Míří také do obchodních center a na akce

Hygienici v Libereckém kraji kontroly zaměřené na dodržování protiepidemických opatření v souvislosti s covidem-19 neprovádí jen v restauracích, ale i třeba ve vnitřních sportovištích, na kulturních akcích či v obchodních centrech.

Budou v nich ve spolupráci s policisty pokračovat. Krajská mluvčí hygieniků Zuzana Balašová předpokládá, že výsledky kontrol budou znát v pondělí.

Ve větší míře se na dodržování opatření zaměřili hygienici v kraji stejně jako v dalších částech republiky už ve čtvrtek. Podle Balašové při nich nezaznamenali žádný větší konflikt. To potvrdila i regionální mluvčí policie Jana Světlá. „Nebyly žádné, ale bylo zjištěno několik porušení nastavených opatření," uvedla. Podle ní policisté hygieniky při kontrolách doprovázejí nejen kvůli zamezení konfliktů, ale i pro případy, když někdo odmítne ukázat bezinfekčnost. „Policista po něm může žádat za účelem ztotožnění občanský průkaz, hygiena ne," dodala.

Kontroly budou dnes ve všech částech kraje. „V každém okrese jsou týmy, které se střídají," řekla Balašová. Podmínkou třeba při návštěvě obchodních center je mít nasazenou roušku přes ústa a nos. To třeba hygienici s policisty kontrolovali ve čtvrtek v OC Nisa na okraji Liberce.

Při kontrolách vnitřních sportovišť, kulturních zařízení či restaurací by se měli lidé prokázat bezinfekčností. To znamená mít doklad o očkování, provedeném testu nebo být do půl roku po prodělání nemoci covid-19. Případná pochybení se řeší v přestupkovém řízení. Fyzické osobě hrozí sankce až 10 000 korun, provozovateli až tři miliony korun.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lokál

Štítky koronavirus, policie, kontrola, hygiena, Liberecký, restaurace, obchodní centrum, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adela Havlikova

Nevím jak v Nise ale ve Foru má roušku každý 10tý :(

Neděle, 7. listopadu 2021, 19:57Odpovědět

Hygienici provádí kontroly nejen v restauracích. Míří také do obchodních center a na akce  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.