Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

O využití domu v Jablonecké ulici v Liberci rozhodne až nové vedení města

O využití dvoupodlažního domu, který stojí ve frekventované Jablonecké ulici pod sídlištěm Králův háj v Liberci, rozhodne až nové vedení města. Nevyšel záměr využít ho pro sociální bydlení ani prodej.

Budoucí zastupitelstvo musí rozhodnout, zdali uvolní prostředky ze svého rozpočtu na komplexní rekonstrukci, kterou odhaduji zhruba na deset milionů korun, anebo rozhodne o prodeji této nemovitosti," řekl primátor města Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj).

Více než 120 let starý dům byl původně zařazen mezi šest zchátralých městských objektů určených k přestavbě pro sociální bydlení. Nakonec město rekonstruovalo čtyři domy, ve kterých je 42 sociálních bytů. Rekonstrukce těchto domů si vyžádala přes 94 milionů korun.

Od rekonstrukce domu v Jablonecké ulici město ustoupilo, protože se nedokázalo domluvit s nájemkyní jednoho bytu, aby se z něj vystěhovala. Rozsah prací ale vyžadoval, aby byl dům zcela prázdný. „Bez toho nemůžeme ten dům rekonstruovat," řekla již dříve náměstkyně primátora Radka Loučková Kotasová (ANO).

Vedení radnice chtělo proto dům prodat, záměr prodat ho minimálně za 7,41 milionu korun ale na posledním jednání zastupitelstva před týdnem neuspěl. Proti byl i finanční výbor, což jeho předseda Josef Šedlbauer (Změna pro Liberec) zdůvodnil také tím, že o dům projevila zájem jedna realitní makléřka. „Vedlo nás to k obavě, že dům po rekonstrukci nebude určen pro toho žadatele, ale že bude rekonstruován pro bydlení nízkého standardu a využíván pro obchod s chudobou," řekl Šedlbauer. Zástupci výboru podle něj navíc míní, že dům má stále potenciál na využití pro sociální bydlení.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Mocňák

Štítky ČR, správa, byty, sociální, Liberec, dům, radnice, bydlení, Jaroslav Zámečník, Starostové pro Liberecký kraj, Josef Šedlbauer, Radka Loučková Kotasová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O využití domu v Jablonecké ulici v Liberci rozhodne až nové vedení města  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.