Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Myslivci vyrážejí do lesů. Na loveckou sezonu dohlíží policisté namátkovými kontrolami

Během podzimních měsíců se zvířata i příroda připravují na období zimního klidu, v souvislosti s tím mají myslivci plné ruce práce. Kromě zajišťování příkrmu a krmelců pro zvěř nastává čas plánovaného odstřelu. V sobotu proto vyrazili policisté kontrolovat všechny náležitosti, neodhalili žádné porušení.

„K tomu, aby zvěř neživořila ve sněhové nadílce a v teplotách pod bodem mrazu, jí dopomáhají členové mysliveckých spolků. Myslivci v tuto dobu již začínají s přikrmováním především spárkaté zvěře a dokončují přestavby a rekonstrukce mysliveckých zařízení,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Současně mají myslivci na starost plánovaný odstřel zvěře. „Mimo jiné proto, aby redukovali výskyt některých přemnožených druhů, nebo aby eliminovali slabé kusy zvěře, které by zimní měsíce jen stěží zvládly. To vše směřuje k tomu, aby se v naší krajině vyskytovala zvěř zdravá, produktivní a kvalitní,“ vysvětlil policejní mluvčí.

Na dodržování všech náležitostí i zákonných podmínek dohlížejí policisté z Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Jedna taková kontrola se uskutečnila 29. října. „Během sobotního rána se policisté zaměřili na kontrolu platnosti dokladů nezbytných pro držení a nošení zbraně. Kontrolovali dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek, či zabezpečení zbraní a střeliva proti případnému zneužití,“ sdělil Robovský.

Policisté již od začátku společné lovecké sezony zkontrolovali přibližně čtyřicet myslivců na čtyřech nahlášených lovech. Naštěstí neodhalili žádná porušení, v kontrolách však budou pokračovat i nadále. „Další bezmála desítku kontrol plánují specialisté z Odboru pro zbraně a bezpečnostní materiál realizovat v dohledné době na dalších místech v našem kraji,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberecký kraj, policie, myslivost, zvěř, kontrola, zbraně, lov, zbraň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Myslivci vyrážejí do lesů. Na loveckou sezonu dohlíží policisté namátkovými kontrolami  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.