Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Postupem týdne se bude v Libereckém kraji ochlazovat. Déšť se bude střídat se sněhem

V tomto týdnu bude teplotně příznivý pouze jeden den, pak nás čeká postupné ochlazování. Na většině území se objeví déšť nebo i sněžení, po nočních mrazech se může tvořit náledí.

Pondělí bude nejteplejším dnem v týdnu, naměříme 4 až 7 stupňů Celsia, na horách mezi 1 až 4 stupni Celsia. Obloha bude zatažená, občasné mrholení se k večeru promění v déšť na většině území.

Od úterý začne přes naše území postupovat studená fronta směrem od západu. Noční teploty se budou pohybovat v rozmezí 4 až 1 stupeň Celsia, očekávejme déšť i sněžení. Přes den bude stále převážně zataženo, opět jako v noci maximálně 4 stupně Celsia, na horách -2 až 1 stupeň Celsia.

I středeční počasí přinese občasné sněžení nebo dešťové přeháňky. Nejvyšší denní teploty budou mezi 0 až 4 stupni Celsia. „Ráno se ojediněle objevil náledí,” uvedl na webu meteorologů Radek Tomšů. V noci klesne teplota i k -2 stupňům Celsia.

Ve čtvrtek se ještě ochladí, přes den teploměr ukáže -1 až 3 stupně Celsia, v noci až -4 stupně Celsia. Zataženou a oblačnou oblohu přechodně vystřídá polojasno, ojediněle se může objevit sněhová přeháňka. Opět ráno hrozí náledí.

Vyhlídky na pátek jsou podobné jako předchozí den, déšť může být ojediněle i mrznoucí. Také během víkendu by se nejvyšší denní teploty měly držet mezi -1 až 3 stupni Celsia, v noci ale přijde silnější mráz. Podle předpovědi meteorologů klesne teplota k -4, postupně i k -8 stupňům Celsia.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com | Zdroj Údaje ČHMÚ

Štítky Liberecký kraj, předpověď, počasí, zima, sníh, náledí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Postupem týdne se bude v Libereckém kraji ochlazovat. Déšť se bude střídat se sněhem  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.