Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Město se opět pokusí najít firmu na rekonstrukci Uranu. Do jeho prostor pak přestěhuje zázemí autobusáku

Liberec potřetí vyhlašuje výběrové řízení na rekonstrukci budovy Uranu u autobusového nádraží. Pokud konkurz úspěšně dospěje ke konci, měl by na konci března být známý vítěz a bezprostředně poté začnou práce. Trvat mají 43 týdnů.

„Novinkou oproti původnímu plánuje je vybudování nového zázemí pro autobusové nádraží, a to v přízemí. Budeme přestěhovávat registr mimo Uran a v prostoru, který tam vznikne zhruba na 300 metrech, bude nové zázemí pro autobusové nádraží, namísto stávajících buněk,“ uvedl primátor Liberce Jaroslav Zámečník (Starostové pro LK). Buňky tak z autobusáku konečně zmizí.

Lepšího prostředí se dočkají cestující, ale i řidiči autobusů a zaměstnanci, uvnitř bude i prostor pro prodej jízdenek. „Součástí budou také veřejné toalety, které zpřístupníme zvenku na čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu,“ podotkl náměstek pro veřejný prostor Jiří Janďourek (Starostové pro LK). V Liberci tak přibydou nové veřejné toalety.

V samotné projektu, oproti původnímu návrhu, k žádným dalším výrazným změnám nedošlo a v platnosti zůstává projekt, který vytvořili re:architekti. Uran tedy pokryje fasáda z pozinkovaného plechu, který bude odrážet.

Maximální přípustná výše zakázky je stanovena na 141 800 tisíc korun.

Po dobu rekonstrukce Uranu zůstanou uvnitř v provozu zachovány prostory, které využívá městská policie a odbor humanitní. Přestěhuje se registr dopravy, a to do budovy S-Toweru, kde si pro tyto účely město pronajme další patro. Do Uranu se jen tak vracet nebude. Počítá se s tím, že se do prostor Uranu vrátí až ve chvíli, kdy jej opustí společnost Autocentrum Nord, což je provozovatel autobusového nádraží. To by mělo v budoucnu najít zázemí v novém dopravním terminálu, jehož výstavba se plánuje u vlakového nádraží. Propojit má vlaky, autobusy i tramvaje v jednom místě. Ten bude ale postavený až v horizontu deseti či patnácti let.   

Ohodnoť článek

Foto re:architekti

Štítky Uran, Liberec, město, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blbec, debil, a támhle dva metrostavsexuálové :-D Dodělá Metrostav ty Ruprechtice, co? Od státu útrum, za další úplatky vyfasuje ještě tvrdší distanc. A DALŠÍ A DALŠÍ A DALŠÍ A DALŠÍ projekty okolo nádraží v režii stejné bandy - Dlouhej, Širokej, Bystrozrakej. KAM pánové, půjdete, půjdete, kam?

Čtvrtek, 5. ledna 2023, 10:23Odpovědět

Město se opět pokusí najít firmu na rekonstrukci Uranu. Do jeho prostor pak přestěhuje zázemí autobusáku  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.