Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dohoda města a teplárny zlevní cenu za teplo nemocnici i dalším odběratelům v Liberci

Krajská nemocnice v Liberci začala od ledna odebírat teplo od liberecké Teplárny. Stalo se tak na základě dohody o spolupráci, kterou uzavřelo s teplárnou město Liberec jako jeden z akcionářů nemocnice. Dohoda má pomoci se stabilizací cen nejen pro nemocnici, ale i pro přibližně dalších 15 tisíc odběratelů tepla od teplárny.

„Je to skvělá zpráva pro tisíce obyvatel města a pro firmy, které využívají dodávky tepla od liberecké teplárny. Jsem rád, že jsme mohli přispět i k dohodě mezi nemocnicí a teplárnou,“ řekl primátor Liberce Jaroslav Zámečník (Starostové pro LK).

Liberecká nemocnice by odhadem měla za rok 2023 odebrat od teplárny přibližně 50 terajoulů tepla, což je odhadem 7 až 8 procent z celkového objemu produkce, kterou liberecká teplárna svým odběratelům dodává.

Nemocnice si až dosud dodávky tepla zajišťovala z vlastních zdrojů, z vlastní plynové kotelny.

„Vypadá to, že by poprvé mohla být cenová nabídka od teplárny výhodnější, než když si teplo budeme vyrábět sami,“ konstatoval mluvčí nemocnice Václav Řičář. Cena od teplárny je pro nemocnici aktuálně výhodnější, než je vládou zastropovaná cena pro nákup plynu. Nemocnice letos za dodávky tepla zaplatí odhadem kolem 35 milionů korun, což je zhruba o deset milionů více než minulý rok. Zda bude dohoda s teplárnou výhodná i v dalším roce se uvidí.

Ohodnoť článek

Foto Ilustrační foto

Štítky teplo, teplárna, Liberec, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dohoda města a teplárny zlevní cenu za teplo nemocnici i dalším odběratelům v Liberci  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.