Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ze sbírky pro Ukrajinu nakoupí kraj uprchlíkům zdravotní pomůcky

Téměř tři sta tisíc korun vynesla veřejná sbírka na pomoc Ukrajině, kterou krátce po vypuknutí konfliktu zřídil Liberecký kraj. Od března loňského roku do ní lidé přispěli téměř 300 tisíc korun a rada nyní schválila využití většiny této částky na pomoc uprchlíkům, kterým schází zdravotní pomůcky.

„Obdarujeme sedmnáct uprchlíků, zejména dětí, ale i dospělých, kteří potřebují různé zdravotnické pomůcky. Například invalidní vozík, tlakoměry, speciální ortopedické vložky a obuv, naslouchadla nebo pomůcky pro rozvoj autistických dětí,“ popsal náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí Petr Tulpa (Starostové pro LK) a upozornil, že obdobnou podporu dává kraj ze svého rozpočtu i potřebným lidem v kraji.

Sbírka je podle něj velmi úspěšná a zájem lidí pomáhat je velký. Bude proto i nadále pokračovat. „Pomoci může každý, včetně firem. Do sbírky může přispět každý podle svého uvážení,“ vyzývá hejtman Martin Půta. Číslo účtu zřízeného u Komerční banky, a.s. je 777 24 02 22/0100 (pro mezinárodní platby IBAN CZ59 0100 0000 0007 7724 0222).

Už vloni dal Liberecký kraj padesát tisíc korun na nákup invalidního vozíku pro mladého Ukrajince. Na začátku války podpořil Ukrajinu, konkrétně Vinnyckou oblast například milionem Eur, průběžně se nakupovalo a nakupuje potřebné vybavení, naposledy například na konci minulého roku mobilní satelitní telefony. V tuto chvíli se třeba vyjednává o nákupu agregátů do Vinnycie.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky sbírka, pomoc uprchlíkům, Ukrajina, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze sbírky pro Ukrajinu nakoupí kraj uprchlíkům zdravotní pomůcky  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.