Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Školka v Doubí nabídne po renovaci o téměř padesát víc míst pro děti

Liberecká Mateřská škola Malínek v Doubí prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Práce mají být hotové letos v květnu a nejenom, že současná budova projde velkou rekonstrukcí, ale přibude i přístavba. Práce přijdou na 86 milionů korun.

V rámci stavebních prací dojde ke kompletní rekonstrukci stávající budovy včetně nového zateplení a opravy střechy. Rekonstrukcí projde i kuchyně. Dále probíhá výstavba nové budovy v prostoru zahrady, která doplní stávající dvoupodlažní objekt školky,“ popsala mluvčí libereckého magistrátu Jana Kodymová.

V přístavbě budou pro děti dvě herny, nutné zázemí a bude zde také místnost pohybových aktivit, která nyní v mateřské škole chybí. V přístavbě vzniknou 2 oddělení po 24 místech, z toho jedno oddělení pro děti ve věku 2-3 let. Ve stávající budově se kapacita měnit nebude, nacházejí se zde 3 oddělení po 28 místech. Celkem dojde k navýšení kapacity školky o 48 míst. O rekonstrukci tak bude mít mateřinka oproti 84 původním místům celkem 132 míst.

„Celý objekt mateřské školy bude bezbariérový. Navrženy jsou nové herní prvky. Na chodníky, zpevněné a dopadové plochy, bude nově použit polyuretanový povrch. V rámci rekonstrukce bude pořízeno také nové vnitřní vybavení pro celou mateřskou školu a vybavení kuchyně,“ vyjmenovala Kodymová.

Předpokládaná cena projektu je zhruba 86 milionů korun, z toho získaná dotace činí přes 73 milionů.  Rekonstrukce mateřské školy se provádí v rámci projektu „Navýšení kapacit MŠ Malínek“ a jejím hlavním cílem je zvýšit počet míst.

Stavba v Kaplického ulici začala v březnu 2022 a provádí ji STAVEBNÍ SPOLEČNOSTI GUTTENBERG, která uspěla v zadávacím řízení na zhotovitele stavebních prací.

Ohodnoť článek

Foto Liberec.cz

Štítky mateřská škola, rekonstrukce, Liberec, Doubí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školka v Doubí nabídne po renovaci o téměř padesát víc míst pro děti  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.