Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve Vratislavicích na sídlišti se objevily otrávené návnady, majitelé psů by měli být opatrní

Otrávené návnady objevili pejskaři na sídlišti Nové Vratislavice a varují před nimi okolí. Upozorňují na ně na sociálních sítích i prostřednictvím letáčků a kontaktovaná byla rovněž policie. Na pozoru by se měli mít nejen majitelé psů, ale i rodiče s dětmi. Návnady se totiž objevili na místech, kde si obvykle děti hrají.

Při ranním venčení psa našla jednu z návnad i Stanislava Hanusová. Buřt naplněný tabletami s postupným uvolňováním a přídavkem vosku, byl asi dva metry od sněhuláka, kousek od jejího domu. V každém kousky bylo podle nálezkyně nejméně pět namačkaných tablet, zřejmě jedu na potkany.

„Můj pes je žravý, chyběly vteřiny a snědl by to. Návnady se tady objevují od Vánoc. Jednoho psa se po sežrání povedlo zachránit, jiný bohužel nepřežil,“ popsala majitelka bulteriéra a poznamenala, že na první pohled nejsou tablety v buřtu vůbec vidět a vypadá to spíš jako odhozený odpadek, obyčejný buřt. Lidé by proto na vycházkách měli dávat pozor, co jejich pes očichává nebo bere do tlamy.

Osobní zkušenost s návnadou z Vratislavic má Piotr Robert Muniak, jehož fenka sežrala návnadu v ulici U Sila na podzim. „Odnes jsem ji v náručí na veterinu, zvracela, nemohla chodit, třásly se jí nohy,“ popsal stav psa po pozření otrávené návnady majitel. To, že se skutečně jeho fenka otrávila, potvrdily krevní testy. V tom stejném období se přiotrávil i další místní pes, na téměř stejném místě. I jeho se povedlo zachránit.

Situaci nechce Stanislava Hanusová nechat jen tak být a obrátila se na policii.

„Mohu potvrdit, že se zabýváme oznámením. která se týká pohozených návnad v oblasti ulice U Sila. Okolnosti jsou předmětem dalšího prověřování, zjišťujeme podrobnosti a o co přesně se jedná," potvrdil mluvčí Policie ČR Vojtěch Robovský. V souvislosti s tím vyzývá policie veřejnost k opatrnosti, zejména pak majitele psů.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislava Hanusová

Štítky pes, Vratislavice nad Nisou, sídliště, návnady, otrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vratislavicích na sídlišti se objevily otrávené návnady, majitelé psů by měli být opatrní  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.