Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberecký kulturák hořel kvůli cigaretě a popelu. Škoda je vyčíslena na jeden milion korun

Páteční požár Domu kultury v Liberci vznikl kvůli cigaretám. Jako důvod vzniku požáru to zjistil vyšetřovatel hasičů. Škody jsou odhadnuté asi na jeden milion korun.

K požáru libereckého kulturního domu vyjížděli v pátek 10. února po 13. hodině liberečtí hasiči. Hořet tam začalo ve skladovacích prostorách, v jedné místnosti, nicméně kouř zanedlouho zasáhl celý prostor kulturáku.

„Hasiči požár lokalizovali jedním vodním proudem pár minut po příjezdu první jednotky a necelé dvě hodiny poté ho zcela zlikvidovali. K odvětrávání objektu použili přetlakovou ventilaci, provedli také průzkum termokamerou,“ uvedl zastupující mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje (HZS LK) Jan Přerovský.

Na místo později dorazil i vyšetřovatel hasičů, aby zjistil příčinu vzniku požáru. „Zjistil, že příčinou vzniku požáru bylo kouření a manipulace s popelem v zázemí budovy kulturního domu,“ informovala Jaroslava Benešová z HZS LK.

K zásahu vyjely jednotky požární ochrany ze stanice HZS Liberec a JSDH Krásná Studánka, Růžodol I a Vratislavice nad Nisou. Předpokládaná výše škody byla vyšetřovatelem odhadnuta na 1 milion korun, jednotky hasičů uchránily hodnoty za 10 milionů korun.

Na místě také zasahovali záchranáři, kteří ošetřili dvě osoby, které se nadýchaly kouřem. Kulturní dům musel kvůli požáru zrušit dnešní plánovaný maturitní ples.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kulturák hořel kvůli cigaretě a popelu. Škoda je vyčíslena na jeden milion korun  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.