Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V libereckém útulku Archa letos zrekonstruují venkovní výběhy

Částečná rekonstrukce se chystá v letošním roce v libereckém útulku Archa. Ten funguje jako záchytné místo pro nalezené psy a kočky pro Liberec a několik dalších měst a obcí. Opravy by mohly začít začátkem léta.

„Potřebujeme nutně zrekonstruovat venkovní výběhy, které jsou dvacet let staré. Například vyměnit sloupky, které jsou od psů pročůrané a podobně, už je to opravdu potřeba,“ popsala Lenka Čápová, vedoucí útulku Archa.

Nyní se bude soutěžit firma, která rekonstrukci provede a podle toho se uvidí, zda ještě kromě výběhů zbydou peníze i na další úpravy. „Pokud se podaří nějaké peníze navíc vyšetřit, použijeme je na úpravy kotců. Tam bychom potřebovali navařit nové pletivo s menšími otvory, protože když máme v kotcích víc větších a agresivnějších psů, jako nyní, mohou se na sebe skrz oka dostat. A tak je teď musíme mít ob jeden kotec od sebe,“ vysvětlila Čápová.

Práce v útulku by se měly uskutečnit přes léto. Financovány budou z příspěvku Libereckého kraje, který převzal do správy útulek společně se Zoologickou zahradou v Liberci. Archa totiž pod zoologickou spadá, stejně jako centrum Divizna nebo kulturní centrum Lidové sady.

V libereckém útulku mají v současnosti umístěných 35 psů a jedenáct koček. Kapacita útulku je pětapadesát psů, avšak tu často nelze využít naplno, právě například kvůli problémům s agresivními psy. Útulek slouží primárně Liberci, odkud pochází zde umístění toulaví psi. Smlouvu má útulek ještě se Stráží pod Ralskem, s Hrádkem nad Nisou či Šimonovicemi, nově bude mít nyní smlouvu s Mimoní na umisťování toulavých koček. Ze zmíněných měst a obcí však do útulku přichází minimum zvířat, většina jsou nalezenci z Liberce.   

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky útulek, Liberec, opravy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V libereckém útulku Archa letos zrekonstruují venkovní výběhy  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.