Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Podmínky pro lyžování v Libereckém kraji jsou dobré, krátká obleva je asi nezkazí

Podmínky pro lyžování v horách v Libereckém kraji jsou před posledním týdnem jarních prázdnin nadále velmi dobré. Provoz zimních středisek by zřejmě neměla ohrozit ani současná obleva, vyplývá z informací od provozovatelů skiareálů.

„Sice má pršet, ale to nás nijak neohrozí. Na sněhovou pokrývku to nebude mít moc velký vliv. Navíc o víkendu se má ochladit, něco připadnout, takže podmínky budou dobré," řekl za jizerskohorské středisko Černá Říčka v Desné Martin Lauer. Podle něj na svazích v jejich areálu leží mezi 30 až 80 centimetry sněhu.

Také provozovatel krkonošského střediska v Pasekách nad Jizerou Martin Řípa míní, že krátkodobá obleva by jim ublížit neměla. „Sněhu je dost, akorát do toho dnes prší. Když to bude jen jeden den, tak nám to vadit nebude. Pokud by to bylo týden jako posledně, tak to by bylo špatné," dodal. V Pasekách na svazích mají kolem půl metru sněhu.

Ještě v noci v horách v kraji sněžilo, připadlo až deset centimetrů mokrého sněhu. Zatím tak do Krkonoš i Jizerských horách mohou vyrazit běžkaři. „Tratě jsou sjízdné, na dnešek upravené. Samozřejmě do toho dnes prší, ale všechna nástupní místa jsou zatím sjízdná," uvedl ve středu Martin Kunc, ředitel Jizerské o.p.s., která má na starosti úpravu tratí běžkařské magistrály v Jizerských horách. Nedokáže ale odhadnout, zda to bude platit i v dalších dnech. „Trochu se toho bojíme. Sněhu v nižších partiích není moc, budeme se snažit nástupy udržet i tam, ale neumíme predikovat," dodal.

Ve výše položených částech hor v Libereckém kraji je sněhu dostatek. V Jizerských horách je až 70 centimetrů, na hřebenech v semilské části Krkonoš přes 120 centimetrů. Příští týden se završí letošní cyklus jarních prázdnin v Česku, kdy volno budou mít školáci z Prahy 1 až 5, části jižní Moravy, Domažlicka, Tachovska, Lounska a Karvinska.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podmínky pro lyžování v Libereckém kraji jsou dobré, krátká obleva je asi nezkazí  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.