Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vlaková nádraží jsou v těchto dnech pod drobnohledem policistů

Stovky policistů se v těchto dnech pohybují po vlakových nádražích a u železničních tratí po celé republice. Koná se celoevropská akce s názvem Blue Rad 24 zaměřená na bezpečnost právě na nádražích. Hlídky se v těchto dnech zaměřují i na nádraží v Liberci, Jablonci nad Nisou, v České Lípě a Semilech.

„Soustřeďujeme se hlavně na bezpečnost cestujících. Například se zaměřujeme na lidi, kteří si zkracují cestu přes koleje, kde nemají co dělat a za to jsou případně sankcionováni,“ uvedl Lubomír Kaplan z odboru služby pořádkové policie Libereckého kraje. Pokud hlídky někoho takového přistihnout, mohou mu udělit blokovou pokutu až ve výši 10 tisíc korun.

Policisté na nádražích ale také prověřují osoby, které se zde pohybují, ať v prostorách nádraží nebo přijíždí ve vlacích. Hned první den byli policisté v Liberci úspěšní a podařilo se jim na nádraží zadržet chronického útěkáře z diagnostického ústavu.

„Kromě jiného se v rámci výkonu činností souvisejících s touto akcí zaměřujeme na pátrání po hledaných osobách a věcech, pochopitelně také na ilegální migraci, případně na odhalování drobné majetkové činnosti, jako jsou kapesní krádeže,“ přiblížil dále mluvčí Policie ČR Libereckého kraje Vojtěch Robovský.

Akce zaměřená na nádraží se koná jednou do roka. „Nasazených je v našem kraji 70 až 100 policistů v průběhu dvou dnů,“ doplnil Kaplan.

Hlavním smyslem celoevropské policejní akce Blue Rad 24 je zejména kontrola bezpečnosti v prostoru železniční infrastruktury, ale i ve vlakových spojích osobní přepravy.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blanka Freiwilligová

Štítky Liberec, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa, Semily, Liberecký kraj, Policie České republiky, nádraží, akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smazaný uživatel

Tyto hrr akce mě vždy dobře pobaví. Atˇ už na silnici,nádraží nebo jinde.

Středa, 22. března 2023, 16:32Odpovědět

Ilja Strašil

Kontroly policie by měly být na nádražích každý den, ne jednou do roka

Středa, 22. března 2023, 15:14Odpovědět

Vlaková nádraží jsou v těchto dnech pod drobnohledem policistů  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.