Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Harrachov se podruhé pokouší prodat bývalou celnici, chce minimálně 61,5 milionu

Harrachov se nyní podruhé pokouší prodat bývalou celnici na česko-polské hranici, pro kterou nemá využití. Za areál o rozloze 9 000 metrů čtverečních a zchátralé budovy chce minimálně 61,5 milionu korun. Záměr zveřejnilo město na svém webu, nabídky mohou podávat zájemci do 11. dubna.

Celnici postavenou v 70. letech minulého století ze žuly a betonu získal Harrachov v roce 2008 od státu. V nájmu tam byly v minulosti herna a freeshop s potravinami, řadu let už je ale celnice nevyužívaná a chátrá.

V elektronické aukci ji neúspěšně nabízel Hararchov loni v létě s vyvolávací cenou 59,7 milionu korun. Tehdy vedení města avizovalo, že novou soutěž vyhlásí až po změně územního plánu na využití tohoto pozemku. Podle dosavadního tam například nelze postavit větší hotel, neboť zastavitelnost je omezena na 15 procent tohoto pozemku. Zájemci ale mohou nabídky podávat už nyní, i když změnu územního plánu zatím zastupitelé města neschválili. „Nějací investoři se nám ozvali, tak chceme zkusit, zda pošlou nabídku oficiálně," řekl starosta Harrachova Tomáš Vašíček (SNK - Změna pro Harrachov). Pokud ji někdo skutečně podá, zaplatí nyní jen pět procent z kupní ceny a zbytek až po změně územního plánu. Pokud nebude přijata do dvou let, zaplacenou zálohu město vrátí.

Tentokrát nabídky od zájemců přijímá radnice přímo. „Když se někdo přihlásí, tak s ním uzavřeme závaznou smlouvu o smlouvě budoucí," dodal Vašíček. Pokud bude zájemců více, rozhodne podle něj nabízená cena.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto investujpodjestedem.cz

Štítky ČR, reality, správa, Harrachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Harrachov se podruhé pokouší prodat bývalou celnici, chce minimálně 61,5 milionu  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.