Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U Rádelského mlýna znovu začínají práce. Provoz bude omezen

Na hlavním tahu z Liberce na Turnov a Prahu čekají od úterý motoristy další změny. Po zimním období, kdy se přes rekonstruovanou křižovatku Rádelský mlýn jezdilo v obou směrech dvěma pruhy, tam bude provoz znovu omezen. Doprava bude nově vedena obousměrně po novém jízdním pásu ve směru z Liberce na Turnov, v každém směru tam bude jen jeden jízdní pruh, řekl vedoucí odboru dopravy Libereckého kraje Jan Čáp. Ve špičkách se tam tak mohou tvořit kolony.

„Zatím je to tak povolené až do 15. prosince, kdy by měla přestavba mimoúrovňové křižovatky skončit," řekl Čáp. Podle původních plánů měly stavba a s ní spojená dopravní omezení skončit až v polovině příštího roku, krajští úředníci ale tak dlouhou uzavírku nepovolili. Křižovatka by měla být plně průjezdná už v závěru letošního roku. Kolem křižovatky se bude pracovat i v příštím roce, na silnici I/35 a I/65 by se ale měly podle Čápa dodělávat jen práce mimo vozovku, jako je třeba výsadba nové zeleně.


Křižovatku Rádelský mlýn postavili počátkem 70. let. Původně šlo o křížení silnice I. třídy se silnicí II. třídy, dnes je součástí mezinárodní silnice E442. Po silnici I/35 podle posledního sčítání denně projede přes 33 tisíc aut a po silnici I/65 přes 12.350 automobilů za den. Rekonstrukci křižovatka nutně potřebovala. Na rekonstrukci se pracuje od začátku března loňského roku, v dubnu pak zavřeli napojení na silnici I/65 směrem na Jablonec nad Nisou. Řidiči musí do Jablonce přes Liberec nebo Železný Brod.

Hlavním cílem přestavby za více než 408 milionů korun bez DPH je zvýšení bezpečnosti a odbourání úrovňového křížení, kde se stávaly dopravní nehody. V úterý začnou podle Čápa dělníci pracovat na demontáži svodidel a úpravách napojení, ve středu pak bude doprava převedena na nově vybudovanou část silnice. V dalších dnech pak budou práce pokračovat frézováním druhé půlky komunikace a demolicí jednotlivých částí přemostění. Na konci března podle Čápa skončí také některá omezení na okolních komunikacích v Rádle nebo Hodkovicích nad Mohelkou.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky silnice, stavby, správa, ŘSD, Liberecký kraj, mlýn, Liberec, Turnov, Praha, rekonstrukce, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Rádelského mlýna znovu začínají práce. Provoz bude omezen  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.