Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dejte sem radar, prosí lidé z Krásné Studánky. Auta v Hejnické jezdí i stopadesátkou

I když už nějaký ten pátek funguje obchvat Krásné Studánky, situace v Hejnické ulici je stále neutěšená. Většina řidičů tu nedodržuje povolenou rychlost, čímž trpí především místní. Ti se nyní obrátili na město s tím, aby byl u silnice umístěn radar.

„Denně tu projedou tisíce motorek, aut a náklaďáků, podle mého odhadu dvě třetiny aut nedodržují předepsanou rychlost,“ řekl libereckým zastupitelům jeden z obyvatelů Hejnické Martin Masný.

Ten v podnětu vyzval, aby byl v ulici umístěn radar. „Na tomto úseku se jezdí tak, jako by to byla dálnice. Prosím vás o to, aby v tomto úseku byl zaveden radar, je to to nejúčinnější a nejlevnější řešení,“ vyzval zastupitele.

Vedení města mu už zformulovalo odpověď s tím, že v lokalitě se chystá v nejproblémovějších úsecích chodníky a poté by zde mohl být umístěn radar. Jenže to je otázka příštích let. „Jezdí tu třeba sto, sto padesát kilometrů v hodině, přece nebudeme čekat na nějaký chodník,“ vadí Masnému.

Zastupitelé také odpověď neschválili, sám primátor uznal, že situace se musí řešit hned. „Zatím jsme se dohodli, že pořídíme alespoň informativní radar, abychom zjistili četnost porušování předpisů. Tohle místo si ale stacionární radar zaslouží,“ uvedl Jaroslav Zámečník (Starostové pro LK).

Problémem pode vedení města je, že umístění přenosného, či stacionárního radaru není tak jednoduché. „Samotný radar se musí povolit, což je úřednický běh na půl roku. Žádné okamžité řešení není. Jedině, že by tam stál policajt a měřil. Pokud ale někdo jezdí v obci sto padesát, tak je debil a policie by ho měla odstíhat,“ myslí si například náměstek primátora Jiří Šolc (Starostové pro LK).

Proti schválení odpovědi byla i opozice, které vadilo, že město radar umístit chce nejdříve až po vybudování chodníků „Největší problém byl v tom, že pan tajemník se vyjádřil, že by úředníci nestíhali řešit přestupky. To mi přišlo úplně směšné,“ nechal se slyšet Jaromír Baxa (LOL).

Zastupitelé tak nakonec odpověď v původním znění neschválili s tím, že je potřeba situaci řešit okamžitě. Podle slibu primátora by tak měl být na silnici umístěn informativní radar. Městská policie pak také zažádá o povolení měřit rychlost v místě, poté by zde mohl být umístěn přenosný radar. Po vybudování chodníků by pak mohlo dojít i na radar stacionární.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky liberec, radar, hejnická, městská policie, radnice, Liberec XXXI-Krásná Studánka, chodník, Starostové a nezávislí, Jaroslav Zámečník, Jiří Šolc, Jaromír Baxa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luděk Matouš

Udělejte kvalitní retardéry každejch pul km.

Čtvrtek, 6. května 2021, 12:29Odpovědět

Dominik Pošta

Dobrý den všem čtenářům, jsem teprve 15ti letým klukem co bydlí v Krásné Studánce, hraju tu fotbal a zrovna v úterý jsem šel z tréninku, abych řekl pravdu nejezdí tu tak jen řidiči osobních vozidel, ale takto vysoukou rychlostí se zde prohánějí i naši milí páni policisté, bez majáku, bez všeho, prostě jeli minimálně 90km/h a to je tragédie

Čtvrtek, 6. května 2021, 03:26Odpovědět

Dejte sem radar, prosí lidé z Krásné Studánky. Auta v Hejnické jezdí i stopadesátkou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.