Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oprava havárie plynovodu razantně omezí dopravu v Jablonci

Oprava havárie plynovodu v ulici 5. května v noci na pondělí razantně omezí dopravu v Jablonci nad Nisou. Situace ve druhém největším městě v Libereckém kraji je o to komplikovanější, že už teď je doprava ve městě omezená kvůli výstavbě dešťové kanalizace a rekonstrukci sítí v centru a kvůli rekonstrukci křižovatky Rádelský mlýn na silnici I/35. Pokud nepřijdou nějaké komplikace, měly by být práce hotové za tři týdny, do 11. července, řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová.

„Doporučuji se Jablonci vyhnout, pokud chce někdo přijet, tak ať jede městskou hromadnou dopravou nebo ať odstaví auto na začátku Jablonce a dál pokračuje pěšky nebo MHD, která ale bude také komplikovaná. Průjezdnost Jabloncem v počínajících prázdninových dnech bude neskutečně komplikovaná, takže by měli všichni zvážit, zda je nezbytné, aby do těchto částí města vjížděli," doplnil s trochou nadsázky primátor Jiří Čeřovský (ODS). Policie podle něj posílí dohled ve městě, zejména se zaměří na kamiony.

Havárie rozvodů plynu nejsou v Jablonci ničím výjimečným, jen loni museli několikrát v centru kvůli únikům plynu evakuovat obyvatele. Závadu na ocelovém plynovodu v ulici 5. května objevili plynaři počátkem června. „Plynovod vykazuje známky koroze a pro zajištění spolehlivých dodávek pro obyvatele Jablonce musíme provést komplexní opravu," řekl mluvčí společnosti GasNetSlužby Pavel Zajíc. Zcela uzavřená bude kvůli opravě křižovatka ulic 5. května - Kamenná - Kokonínská, a to v délce zhruba 15 metrů na každou stranu. V provozu zůstane pouze jeden jízdní pruh v Kamenné ulici, kam se bude vjíždět z ulice 5. května. V současné době je místo zabezpečené, uzavírka začne v noci z neděle na pondělí.

Neplánovaná uzavírka v centru nezkomplikuje jen průjezd městem pro osobní a nákladní auta, ale i pro MHD. „U autobusů se budou muset změnit trasy, upravit jízdní řády a vypustit zastávku v Kamenné ulici," řekl Čeřovský. Protože po dobu tří týdnů zhoustne doprava v Soukenné ulici, zruší tam město po tu dobu možnost parkování. Jako náhrada poslouží parkovací místa na Anenském a Dolním náměstí, kde budou po dobu uzavírky v ulici 5. května vypnuté parkovací automaty.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky automobilová, správa, plyn, Jablonec, oprava, doprava, Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj, městská hromadná doprava, Jiří Čeřovský, ODS, Pavel Zajíc, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin M

Havarie se opravuje okamzite a ne 3 tydny. Evidentne je za tim neco jineho.

Čtvrtek, 1. července 2021, 08:32Odpovědět

Oprava havárie plynovodu razantně omezí dopravu v Jablonci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.