Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zlepší se průjezdnost Jabloncem? Pomoci by měl kratší interval na semaforech

U jablonecké přehrady aktuálně probíhá třetí etapa rekonstrukce a modernizace ulic Palackého a Riegrova. Lepší průjezdnosti by se měli dočkat jablonečtí řidiči díky zkrácení intervalů na semaforech.

Po rekonstrukci dojde k rozšíření ulice Riegrova, kde nově vznikne odbočovací pruh směrem do Mšena. „Ulicí Riegrova, která je nyní kvůli realizaci odbočovacího pruhu na Mšeno průjezdná jen jedním jízdním pruhem, vede ještě po dobu výstavby křižovatky Rádelský mlýn objízdná trasa, tzn. je sem svedená doprava ze tří směrů: od města, od Jabloneckých Pasek - zde se dělí na směr do města a směr do Riegrovy, a ze Mšena,“ informovala Radká Šrýtrová z dopravního a silničního oddělení jablonecké radnice.

Podle města není možné aktuální dopravní situaci vyřešit tak, že by se Riegrova ulice zjednosměrnila. Podle Šrýtrové jsou kolony způsobeny zejména nepozorností řidičů, kteří nesledují mobilní semafory. „Nedokáží tak včas zareagovat na změnu,“ doplnila Šrýtrová.

Do konce listopadu by mělo být hotovo

Aktuálně dojde k upravení délky signalizace. Ta by se po domluvě zástupců města s policií i společností Viate zajišťující právě dopravní značení a světelnou signalizaci měla zkrátit na 20 sekund. Práce, které v současné době komplikují dopravu, by měly skončit na konci listopadu.

„Nyní dělníci upravují terén kvůli podzemním telekomunikačním sítím v současné zeleni, poté se vytvoří chodníky a zpevněné plochy v rozšířeném jízdním pruhu,“ sdělila mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová. Po technologické přestávce se práce přesunou na druhou stranu ulice Riegrova k zahradě restaurace Ex klubu.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky Jablonec, Palackého, semafory, doprava, Mšeno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlepší se průjezdnost Jabloncem? Pomoci by měl kratší interval na semaforech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.