Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Od ledna se vrátí noční spoje. Cestující povezou dvě okružní linky

V Liberci budou opět jezdit noční spoje. Nebude to v takovém rozsahu, jako dříve, jezdit budou dvě okružní linky každý den v 0:20. Radnice si po nějaké době chce vyhodnotit, zda lidé spoji jezdí a případně linky ještě upravit.

Noční spoje jezdily v Liberci před covidovou pandemií, během ní je ale vedení Liberce zrušilo a už nevrátilo. „Nevracíme se ke spojům před Covidem, které by v současné době na základě naší interní analýzy o počtu cestujících byly silně neekonomické,“ vysvětlil primátor města Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj).

Podle něj budou cestující vozit dvě nové linky, které vyjedou jednou denně, a to v 0:20. „Uvidíme, jaký o ně lidé projeví zájem. Po nějaké době, zhruba za půl roku, pak vyhodnotíme, jak jsou oba spoje efektivní,“ dodal primátor.

Radnice chce zavedením nočních spojů vyhovět občanům, kteří vyhledávají dostupnou dopravu na území města při cestě ze zaměstnání, ale také z kulturních a společenských akcí. „Provoz obou linek vyjde ročně zhruba na milion korun,“ dodala mluvčí města Jana Kodymová.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky cestující, noční spoje, mhd, Liberec, autobusy, Jaroslav Zámečník, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od ledna se vrátí noční spoje. Cestující povezou dvě okružní linky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.