Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rekonstrukce mostu Na Mýtě na silnici I/10 u Harrachova skončí v pátek

V pátek 26. listopadu skončí po více než půl roce rekonstrukce mostu Na Mýtě na frekventované silnici I/10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Na silnici pracují stavbaři ještě na rekonstrukci dalšího mostu přímo v Harrachově, tam budou práce pokračovat až do jara příštího roku.

Most Na Mýtě leží na hlavním silničním tahu mezi Kořenovem a Harrachovem, rekonstrukci už nutně potřeboval, podle odborníků byl v havarijním stavu. Práce na projektu za 35 milionů korun začaly v polovině března. Začaly stavbou provizorního mostu, který po celou dobu stavby slouží dopravě. Řízena je střídavě semafory. Rekonstrukce samotného mostu pak začala v květnu. V pátek 26. listopadu se doprava vrátí na nový most a ten provizorní stavbaři odstraní.

Dál musí ale motoristé počítat s omezením na mostu přímo v Harrachově, kde už sice stavební firma dokončila pokládku asfaltu, pracuje ale na římsách mostu a stavbaři se chystají na instalaci zádržného systému. „Místo je obousměrně průjezdné se zúženým pravým i levým jízdním pruhem. Kompletní práce ukončíme na jaře 2022," uvedlo ředitelství. Na silnici letos ŘSD nechalo opravit i povrch silnice k hraničnímu přechodu, tam ale práce skončily už v létě.

S blížící se zimou finišují podle informací z ŘSD i další silniční stavby v Libereckém kraji. Tou největší je rekonstrukce mimoúrovňové křižovatky u Rádelského mlýna na hlavním tahu z Liberce na Turnov a Prahu. Práce na projektu za více než 400 milionů korun začaly loni na jaře a skončit by měly 10. prosince. Stavbaři také dokončují novou okružní křižovatku silnic I/9 a I/15 v Zahrádkách na Českolipsku, příští týden budou pokládat asfalt na posledním úseku. Hotové by měly být do konce roku také práce na silnici I/35 z Turnova na Jičín u Ktové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, automobilová, stavby, most, ŘSD, Harrachov, silnice, rekonstrukce, jaro, Polsko, Tanvald, Ředitelství silnic a dálnic, Kořenov, Liberecký kraj, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce mostu Na Mýtě na silnici I/10 u Harrachova skončí v pátek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.