Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Silničáři se připravují na přívaly sněhu. Pro kamiony uzavřeli silnici do Harrachova

Silničáři od 8:30 kvůli sněhu preventivně uzavřeli pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny silnici 10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Pro osobní auta a autobusy zůstane silnice průjezdná. Omezení bude zatím platit do 13. hodiny, v závislosti na sjízdnosti vozovky pro nákladní vozidla a vývoji počasí může být termín uzavírky prodloužen.

„V návaznosti na toto opatření bude aktivováno veškeré dopravní značení s uvedeným omezením, na jeho dodržování bude dohlížet Policie ČR ve spolupráci s Městskou policií Tanvald," sdělil Eduard Bark ze společnosti Silnice LK, která má silnice v Libereckém kraji na starosti. Doporučená alternativní trasa do Polska pro nákladní vozidla vede přes hraniční přechod v Hrádku nad Nisou na Liberecku po silnici I/35. „Apelujeme na řidiče nákladních vozidel, aby v době uzavírky využili alternativní trasu a nepokoušeli se projet uzavřeným úsekem," dodal.

Osmnáctikilometrový úsek silnice z Tanvaldu na Harrachov se v posledních letech pro nákladní dopravu s výjimkou autobusů uzavírá při každém silnějším sněžení. K zablokování silnice stačí jediný uvízlý kamion. Na uzavření tahu do Polska přes Krkonoše upozorňuje nové proměnné dopravní značení, do jehož vybudování investovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) přes deset milionů korun. Na značky motoristé narazí už v Příšovicích, Jablonci nad Nisou nebo Vratislavicích.

V Libereckém kraji se ochladilo a v horských oblastech padá déšť se sněhem, na silnicích tak může ležet vrstva rozbředlého sněhu, která se rychle uklouzává. Pozor by si měli dát motoristé i na dalších horských silnicích. Během dne se bude podle meteorologů ochlazovat a sněžit bude postupně i v níže položených oblastech.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Silnice LK

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký kraj, silnice lk, Harrachov, nákladní automobil, Tanvald, Polsko, dopravní značka, Policie České republiky, Silnice LK a.s., Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři se připravují na přívaly sněhu. Pro kamiony uzavřeli silnici do Harrachova  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.