Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na jaře začne rekonstrukce mostů ve Svijanech. Omezení zkomplikují dopravu

V jarních měsících kraj zahájí rekonstrukci dvou mostů ve Svijanech. Řidiči se tak musí připravit na dopravní omezení na dálnici D10, která potrvají dvě stavební sezóny.

Nového povrchu, zábradlí nebo dopravního značení se dočká dvojice mostů ve Svijanech, které projdou rekonstrukcí. Tu provede firma Metrostav za víc než 95 milionů korun. Oproti původním odhadům tak kraj ušetří zhruba 11,5 milionu korun. „Firmu se podařilo vysoutěžit na druhý pokus. V prvním se do soutěže přihlásila jedna firma, která nesplnila výši možné nabídky, u druhé byly problémy s referencemi,“ informoval náměstek hejtmana Jan Sviták.

Rekonstrukce mostů přes D10 a železnici ve Svijanech se prodraží. Důvodem jsou rostoucí ceny

Liberecký kraj potřebuje zrekonstruovat dva mosty přes dálnici D10 na Prahu a železnici u Svijan na Liberecku. Soutěž na dodavatele musel zopakovat, práce tak začnou až v příštím roce.

Podobně jako u rekonstrukce silnice z Podbozkova na Cimbál budou práce probíhat formou design & build. „V praxi to znamená, že stavební firma bude pružně a rychle reagovat na případné změny zadávacích požadavků,“ sdělil Sviták s tím, že tento postup se využívá zejména u komplikovaných staveb. Rekonstrukce navíc proběhne v návaznosti na projekty obcí Svijany a Přepeře v podobě cyklostezek. „Počítáme s rozšířením části nejen pro pěší,“ doplnil náměstek.

Liberecký kraj připravuje rekonstrukci dvou mostů ve Svijanech za 80 milionů. Začít se má v říjnu

Liberecký kraj připravuje rekonstrukci dvou mostů ve Svijanech, náklady projektanti odhadli na 80 milionů korun bez DPH. Obnova čeká most nad dálnicí D10 u Příšovic a také most přes železniční trať a místní komunikaci. Kraj teď hledá dodavatele,...

Samotná stavba začne na jaře a zhotovitel na ni bude mít 480 dnů. Už nyní ale začnou projekční práce. Během rekonstrukce čekají řidiče na D10 dopravní omezení. Doprava bude svedena v každém směru do jednoho pruhu. „O případných objízdných trasách rozhodne silniční správní úřad,“ komentoval mluvčí kraje Filip Trdla.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky rekonstrukce, Svijany, most, Jan Sviták, Metrostav, Přepeře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jaře začne rekonstrukce mostů ve Svijanech. Omezení zkomplikují dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.