Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silničáři pro kamiony uzavřou silnici přes Harrachov. Napadnout má až pětatřicet centimetrů sněhu

Od osmnácti hodin uzavřou silničáři silnici I/10 z Tanvaldu do Harrachova a dál do Polska pro kamiony. Důvodem je očekávané sněžení, během noci a zítřka má napadnout patnáct centimetrů sněhu, ve vyšších polohách až 35 centimetrů. Silnice pro nákladní dopravu zůstane uzavřená zřejmě do středečního večera.

„V závislosti na stavu sjízdnosti vozovky pro nákladní vozidla a vývoji počasí může být délka omezení změněna,“ uvedl Eduard Bark, vedoucí provozně technického úseku společnosti Silnice LK, která krajské silnice spravuje.

Doporučená alternativní trasa pro nákladní vozidla je přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou na silnici I/35. „Apelujeme na řidiče nákladních vozidel, aby v době uzavírky využili alternativní trasu a nepokoušeli se projet uzavřeným úsekem,“ dodal Bark s tím, že na dodržování zákazu bude dohlížet státní i městská policie.

Před vydatným sněžením varují i meteorologové, podle jejich výstrahy napadne od úterního do středečního odpoledne až patnáct centimetrů sněhu. Na nadílku se mohou připravit i na horách, kde má napadnout dokonce až 35 centimetrů nového sněhu a kde hrozí závěje a sněhové jazyky.

Ohodnoť článek

Foto Silnice LK

Štítky silnice lk, sněžení, předpověď, Harrachov, kamiony, silnice, Polsko, nákladní automobil, Tanvald, Silnice LK a.s., Český hydrometeorologický ústav, Hrádek nad Nisou, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři pro kamiony uzavřou silnici přes Harrachov. Napadnout má až pětatřicet centimetrů sněhu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.