Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Další omezení. Začne rekonstrukce silnice 13 v Rynolticích, už teď probíhají přípravné práce

Už příští pondělí 28. března začne rekonstrukce silnice číslo 13 na průtahu Rynolticemi. Omezení ale jsou už nyní, v místě totiž probíhají přípravné práce a také kácení stromů. Řidiči tak projedou jedním pruhem a doprava je řízena semafory, po pracovní době je pak silnice průjezdná normálně. Opravy potrvají do srpna letošního roku.

Během rekonstrukce silnice dojde k obnově krytu vozovky, opravě silniční kanalizace, zhotovení vjezdových ostrůvků, úpravě přechodů pro chodce a souvisejícího osvětlení. „Dále dojde k úpravě autobusových zastávek a křižovatek, ale i obnově dopravního značení,“ dodala mluvčí ŘSD Dana Zikešová.

ŘSD na rekonstrukci spolupracuje s Rynolticemi, kdy ŘSD financuje opravu silnice a kanalizací přibližně za 18 milionů korun bez daně a obec investuje do chodníků, veřejného osvětlení a místní komunikace asi 10 milionů korun bez daně.

Na vytížené trase z Liberce na Děčín nejde o jedinou stavební akci. Dopravní omezení čekají na motoristy také dál na navazující silnici I/9 od Svoru na Nový Bor, kde se nyní připravuje rozšíření zhruba tříkilometrového úseku z dvoupruhu na čtyřpruh. Samotná stavba by měla být zahájena v nejbližších týdnech po dokončení výběrového řízení na dodavatele a podle ředitele liberecké Správy ŘSD Jana Wohlmutha je naplánována na dvě stavební sezony.

„Součástí stavby je velká okružní křižovatka, na kterou v budoucnu naváže obchvat Svoru," řekl již dříve Wohlmuth. Rozšířená silnice bude za mimoúrovňovou křižovatkou u Nového Boru navazovat na obchvat dokončený před pěti lety. Stavba počítá se dvěma mosty přes migrační trasy, které mají zajistit pohyb zvěře mimo silnici. V současné době jsou na tomto lesním úseku kvůli střetům se zvěří často dopravní nehody. První práce tam začaly už v lednu, kvůli rozšíření komunikace na dvojnásobek museli vykácet podél silnice pás lesa na obou stranách.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Rynoltice, omezení, semafory, rekonstrukce, řsd, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, Nový Bor, Svor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další omezení. Začne rekonstrukce silnice 13 v Rynolticích, už teď probíhají přípravné práce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.