Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Začala rekonstrukce mostu v Dubici na Českolipsku. Řidiče čeká dlouhá objížďka

V pondělí začala rekonstrukce mostu v Dubici na Českolipsku. Řidiči musí počítat s dlouhou objížďkou, pro nákladní vozidla to bude znamenat zajížďku až dvě desítky kilometrů. Nový most by měl být hotový do srpna.

Most v Dubici je součástí stavby silnice III/2624 Česká Lípa – Kozly. Plná uzavírka mostu omezí pro obyvatele a firmy dopravní spojení centra České Lípy s částí za Robečským potokem (směrem na Kozly).

„Plán na rekonstrukci mostu jsme projednali se zástupci města Česká Lípa a samozřejmě také s Policií České republiky. Pěší budou převedeni po provizorní lávce. Pro motorovou dopravu vzniknou poměrně dlouhé objízdné trasy. Pro nákladní vozidla to bude až 20 kilometrů, osobní auta však mohou využít i jiné kratší varianty,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy.

Starý most v Dubici bude zbourán, nahradí ho most nový. Stavba by měla být dokončena nejpozději v srpnu letošního roku. 

„Zbourání starého mostu a postavení nového vychází jako nejefektivnější a zároveň nejhospodárnější řešení. Most byl v havarijním stavu a jeho oprava byla nevyhnutelná. Prosím tedy řidiče o trpělivost,“ dodal Sviták.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, Česká Lípa, doprava, rekonstrukce, most, objížďka, Dubice, okres Česká Lípa, Jan Sviták, Policie České republiky, Robečský potok, Starý most (Zvornik)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala rekonstrukce mostu v Dubici na Českolipsku. Řidiče čeká dlouhá objížďka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.