Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po radaru i chodník. Část Hejnické bude pro chodce o něco bezpečnější

Radnice se chystá v Hejnické ulici v Krásné Studánce vybudovat chodník. Tedy alespoň v jedné její části u bývalé pošty. Už dříve byl u restaurace U Medvěda instalován radar, město tak chce dál zklidňovat lokalitu, kterou jinak zatěžuje velký provoz.

Umístění radaru se začalo řešit loni na jaře, kdy místní vystoupili na zastupitelstvu. Město si pak nechalo zpracovat statistiku, kolik Hejnickou denně projede aut a jak rychle. „Přes dva tisíce motoristů během měření dokonce překročilo rychlost o více, než 30 km/h. Ve dvou případech místem projeli dokonce rychlostí mezi 140 až 150 km/h,“ uvedl tehdy primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro LK).

Nakonec tak bylo rozhodnuto, že radar umístěn bude. A pomohl. „Přítomnost radaru se projevila, provoz se tam zpomalil,“ uvedl náměstek primátora Jiří Šolc (Starostové pro LK).

Nyní je tak na řadě chodník, který si místní přejí dlouhodobě. Nakonec ale bude jen v úseku u bývalé poště ve spodní části Hejnické ulice. „Už v loňském roce jsme zadali projektové práce, se státem jsme nyní uzavřeli smlouvu, že se tam postavit chodník může, protože silnice je státní,“ vysvětlil Šolc, podle kterého se ale letos stavět nejspíš nezačne.

Chodníku v dalších částech ulice se místní v nejbližší době nedočkají. A to ani u fotbalového hřiště, ani od Litesu směrem do Studánky. „Máme více projektů než peněz na realizaci. Určitě v nějakém okamžiku i na tuto lokalitu budeme myslet, teď ale ještě ne,“ uzavřel náměstek.

Ohodnoť článek

Foto Luboš Vrabec

Štítky krásná studánka, chodník, liberec, město, radnice, radar, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Starostové a nezávislí, Jiří Šolc, Jaroslav Zámečník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po radaru i chodník. Část Hejnické bude pro chodce o něco bezpečnější  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.