Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V rušné Palackého ulici v Jablonci se opět pracuje, budou tam cyklopruhy

V rušné Palackého ulici v Jablonci se znovu pracuje. Po loňské rekonstrukci křižovatek chce radnice zvýšit bezpečnost pěších a cyklistů vybudováním cyklopruhů. Pracovat se začalo v městské části Mšeno u hasičské zbrojnice, kde dělníci staví lávku a pracují na úpravách směrem do města, řekl náměstek primátora pro rozvoj Petr Roubíček (ODS). Úpravy Palackého, která je součástí krajské silnice, přijdou zhruba na 40 milionů korun, 16 milionů získala radnice z evropských fondů.

„U hasičárny už se začaly dělat základové patky pro uložení lávky přes Bílou Nisu, aby cyklisté nemuseli z cyklostezky podél Bílé Nisy vyjet rovnou na hlavní silnici. V budoucnu přejedou přes lávku a po cyklopruzích se dostanou bezpečně dál do města," doplnil Roubíček. U silnice už podle něj přibyl i záliv pro autobusy a práce postupují směrem do centra města. V létě se bude pracovat v horní části Palackého od křižovatky s ulicí U Přehrady na Horní náměstí, po dobu úprav tam bude podle náměstka omezené parkování.

Palackého ulice je jednou z hlavních jabloneckých tepen, po níž denně projedou tisíce automobilů. Loni prošly modernizací dvě rušné křižovatky s Riegrovou ulicí a s ulicí U Přehrady. Hlavním cílem projektu bezmála za 17,5 milionu korun byla modernizace semaforů na obou navazujících křižovatkách. Byly v havarijním stavu a navíc nedokázaly reagovat na hustotu provozu. V Riegrově ulici přibyl odbočovací pruh do Mšena, nové je ale také veřejné osvětlení a opravou prošly i chodníky v obou navazujících křižovatkách. Práce tam skončily v prosinci.

Letos čekají úpravy bezmála dva kilometry silnice. „Součástí projektu jsou také úpravy křižovatek kvůli bezpečnosti chodců a cyklistů, úpravy zálivů autobusových zastávek, rekonstrukce veřejného osvětlení včetně přemístění stožárů, přechody pro chodce včetně ostrůvků," doplnil rozsah prací Roubíček. Počítá se kromě jiného také s opravou chodníků a výměnou veřejného osvětlení. „V projektu je také úprava 14 přechodů z hlediska sluchově, zrakově či pohybově postižených osob," dodal. Hotovo by mělo být v říjnu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky ČR, automobilová, stavby, správa, cykloturistika, Jablonec nad Nisou, Jablonec, lávka, cyklista, Mšeno, ODS, projekt, Bílá Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V rušné Palackého ulici v Jablonci se opět pracuje, budou tam cyklopruhy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.