Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Pozor na cestě do Prahy. O víkendu bude uzavřená dálnice D10

Demolice silničního mostu ve Svijanech přinese ze soboty na neděli úplnou uzavírku dálnice D10. Začne v sobotu v 17 hodin a potrvá do nedělních 10 hodin. Dálnice bude v místě i nadále omezená až do doby, než bude postavený most nový.

„Chtěli bychom požádat řidiče, aby byli o víkendu na cestě trpěliví, objízdné trasy naštěstí nejsou dlouhé. Bez kompletní uzavírky bychom demolici mostu, který byl již dlouhodobě ve špatném technickém stavu, provést nemohli,“ uvedl v tiskové zprávě Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy.

Po demolici bude následovat částečná uzavírka, až do pondělního rána se bude v obou směrech jezdit jen jedním pruhem. Následovat bude výstavba krajních pilířů mostu, jež přinese provoz v režimu 2+2 – jeden pás dálnice bude bez omezení, v druhém vzniknou dva provizorní jízdní pruhy s uzavřením krajnice. Tento režim potrvá do letošního 6. srpna.

Poté začne výstavba vnitřního pilíře mostu, která má skončit 4. září. „Od 4. září bude pak doprava vedena podle toho, jak se budou vyvíjet stavební práce a jak bude pokračovat výroba a dodávky železobetonových nosníků mostovky,“ dodal Sviták.

Hotovo má být v prosinci a práce se poté přesunou na nedaleký železniční most, který také potřebuje rekonstrukci.

Stavby probíhají formou prací nazvanou design & build. „To v praxi znamená, že stavební firma bude pružně a rychle reagovat na případné změny zadávacích požadavků. Tento dodavatelský systém se používá zejména u technicky náročnějších rekonstrukcí, kde je potřeba urychlit průběh stavebních prací. Podobně jsme postupovali například při rekonstrukci silnice z Podbozkova do Cimbálu, díky čemuž jsme ušetřili více než 50 milionů korun oproti původním odhadům,“ uvedl Sviták.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD Liberecký kraj

Štítky most, Svijany, d10, oprava, liberecký kraj, dálnice, Praha, Jan Sviták, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na cestě do Prahy. O víkendu bude uzavřená dálnice D10  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.