Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stavba parkoviště v Pastýřské má začít po prázdninách. Město hledá dodavatele

Liberec hledá stavební firmu, která postaví parkoviště na ploše vedle sídla policie v Pastýřské ulici. Dlouhá léta se tam parkuje takzvaně na divoko. Na novém parkovišti bude celkem 134 parkovacích míst. Stavba je součástí plánované výstavby Nové Pastýřské, ta ale letos ještě nezačne.

A tak bude první parkoviště. Město oslovilo pět firem a předpokládá, že stavba vyjde na 32 milionů bez daně. „V rámci přípravných etap Nové Pastýřské se loni a předloni udělaly přeložky sítí a rekonstrukce koryta potoka, letos přichází první etapa. Parkoviště P+R vymezí parkování a vymezí prostor pro těleso komunikace, která přijde na řadu příští rok. Dokumentace byla několikrát měněna a finalizována podle požadavků všech zúčastněných,“ uvedl náměstek pro technickou správu města Jiří Šolc (Starostové pro LK).

Kromě parkovacích míst vznikne odvodnění, vybudování veřejného osvětlení, retenční nádrže, odlučovač ropných látek a zhotovení opěrné konstrukce.

Právě opěrná konstrukce už bude sloužit jako příprava pro navazující výstavbu silnice, která propojí Sokolskou s Tržním náměstím. Takzvaná Nová Pastýřská je velmi důležitá pro dokončení vnitřního okruhu města. Ta se ale opět odložila, a to až do příštího volebního období. „Město ji plánuje vybudovat v následujících letech,“ uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová.

Podle opozice pak výstavba nového parkoviště přinese paradoxně méně parkovacích míst. „Momentálně se na ploše u ulice Pastýřské parkuje v pěti řadách po cca 40 vozidlech, dalších minimálně 50 může zastavit ještě po obvodu plochy. Plánovaný projekt tak kapacitu této plochy zmenší na polovinu. Přitom již dnes bývá tato plocha pravidelně celá zaplněna,“ řekl již dříve opoziční zastupitel Jindřich Felcman (Zelení/Změna pro Liberec).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kancelář architektury města Liberce

Štítky pastýřská, Liberec, parkování, nová pastýřská, stavba, Jiří Šolc, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Mazgal

Na tom místě měl stát parkovací dům, aby byla kapacita i pro městský bazén!!! Na střeše měl být sběr tepla a elektřiny pro budovy policie, v podzemí pak akumulační nádrže a technické místnosti!!! Policie tak měla získat nejlevnější způsob vytápění a vlastní elektřinu!!! Naše město neumí investovat!!!!! + Městský bazén měl mít maximální množství energie potřebné pro provoz získávat pomocí solárních systémů. To mělo zlevnit vstup a naplnit placené parkoviště u policie v ulici Pastýřská!!!!!

Neděle, 5. června 2022, 01:38Odpovědět

Stavba parkoviště v Pastýřské má začít po prázdninách. Město hledá dodavatele  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.