Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V červnu se mění jízdní řády některých linek v Libereckém kraji. Nejvíce se dotknou Českolipska

Na vybraných linkách v Libereckém kraji dojde od neděle 12. června ke změnám v jízdních řádech. Nejedná se však o razantní změny, spíše o drobné úpravy na základě podnětů od cestujících. K největším změnám dojde na Českolipsku, z Liberecka bude zase omezena nevyužívaná linka do polské Sieniawky.

Změny a korekce v jízdních řádech reagují i na vytíženost linek. „Počet změn v Libereckém kraji není velký. Pouze v oblasti Českolipska se mění drobně jízdní řád více linek najednou. Rozhodli jsme se k tomuto kroku po důkladném několikaměsíčním vyhodnocování provozu a reagujeme také na připomínky cestujících,“ vysvětlil Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pověřený řízením resortu dopravy.

Nejvíce změn tedy čeká Českolipsko. Jízdní řád se změní na čtrnácti autobusových linkách, úpravy se týkají především posunů spojů v řádu minut. „Upravuje se také jízdní řád linky 400 do/z Prahy," informovala společnost KORID LK v tiskové zprávě. 

Změny v jednotlivých okresech

Na Liberecku se změní šest autobusových linek, po dlouhých 12 letech dojde k omezení provozu linky 689 do polské Sieniawky, její využití je dlouhodobě nízké. Stejný počet úprav čeká Jablonecko, jedná se však jen o drobné úpravy za účelem lepší návaznosti linek. 

Úprava v jízdním řádu dvou železničních tratí ve spolupráci s Královéhradeckým krajem proběhne na Semilsku. „V ranních hodinách bude doprava z Lomnice nad Popelkou do Staré Paky zajištěna vždy vlakem. Dochází tak k nahrazení jednoho páru autobusové linky 534. Naopak mezi Jičínem a Turnovem ve večerních hodinách bude sezónní vlak veden pouze o víkendu. Další změny se pak týkají 5 autobusových linek," vysvětlila společnost.

„Změnami chceme usnadnit zejména dopravu do a ze zaměstnání. V případě změn na lince 400 je pak cílem její stabilizace a minimalizace zpoždění,“ upřesnil Otto Pospíšil, jednatel KORID LK.

Připomínky k jízdním řádům je nadále možné zasílat na adresu info@korid.cz nebo prostřednictvím webového formuláře na webu www.iidol.cz. Nejbližší celostátní termíny změn jízdních řádů jsou 28. srpna a 11. prosince.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drbna archiv

Štítky Liberecký kraj, doprava, vlaky, autobusy, jízdní řády, změny, KORID LK, jízdní řád, okres Česká Lípa, Jan Sviták, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V červnu se mění jízdní řády některých linek v Libereckém kraji. Nejvíce se dotknou Českolipska  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.