Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Konec parkování na chodníku. Ve Frýdlantu vzniká parkoviště pro šedesát aut

Ve frýdlantské Březové ulici začalo v polovině června vyrůstat nové parkoviště, které pojme čtyřiašedesát aut. Pomůže tak vyřešit neutěšenou situaci v lokalitě, kde lidé dosud parkovali i na chodnících. Parkoviště radnici vyjde na více než sedm milionů korun.

Aut a sídlištích neustále přibývá, parkoviště Frýdlant rekonstruuje každý rok. „Poptávka po parkovacích stáních je s přibývajícím počtem automobilů čím dál tím větší a v minulosti projektanti s automobily kolem bytových domů moc nepočítali,“ řekl v tiskové zprávě starosta města Jiří Stodůlka.

V Březové ulici pak roste parkoviště úplně nové. „Někdy rekonstrukce stávajících parkovišť nestačí a musíme vytvořit parkoviště úplně nová, jako například teď na jaře v ulici Lesní, kde vzniklo 27 nových parkovacích míst. A stejné je to i v Březové ulici, kde také není možné nová parkovací místa vytvořit rekonstrukcí nějakého stávajícího parkoviště, protože tam v podstatě žádné není,“ vysvětlil.

Lidé jsou tam nuceni parkovat na chodnících, i proto tak město k výstavbě nového parkoviště přistoupilo. „Vzniknout zde má 64 míst, kolmých stání pro osobní automobily, tvořených vegetační betonovou dlažbou, která umožní částečný vsak povrchové vody například při dešti. K parkovišti povede také nový chodník, který naváže na nové místo pro přecházení v Březové ulici,“ upřesnila vedoucí investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant Dana Kiliánová.

Hotovo má být na podzim.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Frýdlant

Štítky Frýdlant, sídliště, parkoviště, březová, chodník, parkování, Jiří Stodůlka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec parkování na chodníku. Ve Frýdlantu vzniká parkoviště pro šedesát aut  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.