Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Jablonci od neděle otevřou pro dopravu Hřbitovní a Libereckou ulici

V Jablonci nad Nisou budou od neděle znovu průjezdné ulice Hřbitovní a Liberecká, které byly uzavřené kvůli stavebním pracím. Pro dopravu ale naopak v pondělí 18. července uzavřou ulici 28. října, důvodem jsou postupující práce na dešťové kanalizaci v Průmyslové ulici, řekla vedoucí kanceláře primátora Jana Matěchová. Uzavírka v ulici 28. října je naplánována do poloviny srpna.

Uzavření ulice 28. října souvisí s projektem výstavby dešťové kanalizace, která dosud v centru Jablonce nad Nisou chyběla. Práce na ní začaly před dvěma lety v křižovatce Poštovní a Budovatelů. Souběžně s tím se v centru města postupně rekonstruují vodovody, kanalizace, ale také například rozvody plynu a další inženýrské sítě a také povrchy komunikací. „Práce na kanalizaci se posunou do oblasti křižovatky ulic 28. října – Průmyslová, a proto musíme první jmenovanou ulici od pondělí uzavřít," řekl Miroslav Kopecký z oddělení investiční výstavby.

Kvůli uzavření ulice 28. října budou jezdit po objízdné trase i městské autobusy. „Pro linku č. 116 bude od pondělí 18. července do středy 17. srpna zrušena zastávka 28. října. Náhradní zastávkou po tuto dobu bude Obchodní akademie," doplnil ředitel Jablonecké dopravní Luboš Wejnar.

Naopak do Hřbitovní se auta i autobusy MHD vrátí. Práce tam začaly loni, letos od jara pokračovala oprava komunikace a chodníku, přibylo parkoviště u ulice Stavbařů pro 13 vozů, do podélných parkovacích stání může nově zaparkovat dalších 22 osobních vozů. Novinkou jsou dvě autobusové zastávky. Součástí projektu byla také rekonstrukce veřejného osvětlení, práce tam měly podle původního plánu skončit až v závěru července. Díky zprůjezdnění ulice budou autobusy MHD od neděle znovu obsluhovat zastávky Koloniál, Urnový háj a také zastávku Divadlo v Liberecké ulici.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky ČR, automobilová, stavby, správa, Jablonec nad Nisou, kanalizace, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci od neděle otevřou pro dopravu Hřbitovní a Libereckou ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.