Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Šest tramvají libereckého dopravního podniku čeká renovace. Zaplatí za ně více, než se čekalo

Liberecký dopravní podnik za renovaci šesti tramvají zaplatí 46,4 milionu korun bez daně, očekával cenu 42 milionů. O zakázku projevila zájem jediná firma, ostravská Škoda Ekova. Vyplývá to z údajů ve věstníku veřejných zakázek.

Dopravní podnik předá firmě ke generální opravě postupně tři tramvaje typu T3R.PLF a tři T3R.PV. Práce na jedné tramvaji by měly trvat maximálně osm měsíců, souběžně je možné opravovat až čtyři a všechny by měly být hotové do konce příštího roku. Renovace čeká skříně tramvají, tedy část bez podvozku. Pracovníci obnoví karosérii i interiér včetně kabiny pro řidiče a také část elektro.

Liberecký dopravní podnik má 64 tramvají, které jezdí na čtyřech linkách o celkové délce 37 kilometrů. Loni tramvaje najezdily 1,9 milionu kilometrů a přepravily skoro deset milionů cestujících.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drbna archiv

Štítky ČR, MHD, Liberec, doprava, tramvaje, dopravní podnik, dopravní společnost, renovace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ruprecht

Za dvacet let tu bylo kolik pokusů dát do Liberce novodobou tramvaj? A jak skončili :-D. Možná nechte zrenovovat nějakou T2 :-D Nakonec se vrátíme na úzký rozchod :-D Co na to úspěšný městský podnikatel Zámečník :-D Jedna věc je Boveraclub, jedna blbost dopravce, města, kraje. A vážně bych chtěl znát toho v-la, který podepsal nákup autobusů-harmonik. Jsou postrachem pro všechny řidiče, chodce, p-del mají věčně přes přechod nebo do křižovatky, nájezdy do začátky jsou poloviční sebevraždou a jízda s nimi je jak jet dobytčákem.

Neděle, 24. července 2022, 20:21Odpovědět

ivan ponocný

nové tramvaje? ale to by nám potom asi těžko přišla od té firmy zpátky malá domů. a z čeho bychom si pak stavěli naše domečky a kupovali sůvka?

Čtvrtek, 21. července 2022, 10:07Odpovědět

Tasmansky Czert

Když zrenovujete šrot, stále to bude šrot. Chceme nové, moderní a komfortní tramvaje a hned!

Čtvrtek, 21. července 2022, 08:59Odpovědět

Šest tramvají libereckého dopravního podniku čeká renovace. Zaplatí za ně více, než se čekalo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.