Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Požár vlaku na trati u Zdislavy na Liberecku zastavil provoz. Hasiči evakuovali desítky cestujících

, aktualizováno 20. července 2022, 13:45

Provoz na železniční trati u obce Zdislava na Liberecku zastavil dnes dopoledne požár rychlíku. Z vlaku hasiči evakuovali desítky lidí, zraněn nebyl nikdo. České dráhy i Arriva podle údajů na webech zavedly náhradní dopravu, autobusy jezdí mezi stanicemi Rynoltice a Křižany.

Hlášení o požáru vlaku dostali hasiči kolem 9:30, na místě pak zasahovalo pět jednotek.  „Jde o požár někde v podlaze vlaku. Hasiči rozebírají podlahu a snaží se vyhledávat a dohašovat skrytá ohniska," informoval krajský mluvčí hasičů Jakub Sucharda před půl jedenáctou hodinou. 

Hasiči provedli odvětrání soupravy. Požár byl kolem 11:00 lokalizován, proběhla evakuace cestujících pomocí vozu HZS Správy železnic do Stanice Zdislava. Osob v rychlíku bylo kolem stovky.

AKTUALIZACE: Provoz byl zastaven na čtyři hodiny, kolem 13:00 byl obnoven. Hasiči evakuovali z vlaku celkem 97 lidí. Příčina požáru a výše škod jsou podle mluvčí Správy železnic Nely Friebové v šetření. „Víme, že požár vznikl od výfuku. Co se přesně stalo, je ale předmětem šetření," dodala. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Libereckého kraje

Štítky ČR, požár, železnice, Liberecký kraj, hasiči, Zdislava, České dráhy, Arriva, Rynoltice, Křižany, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár vlaku na trati u Zdislavy na Liberecku zastavil provoz. Hasiči evakuovali desítky cestujících  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.