Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Během července zemřeli na silnicích v Libereckém kraji dva lidé. Je to méně než loni

V červenci zemřeli při dopravních nehodách na silnicích v Libereckém kraji dva lidé, je to o jednoho méně než ve stejném období loni. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly sedm životů, o rok dříve bylo na silnicích devět zemřelých. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie.

K tragické nehodě vyjížděli policisté 20. července na Frýdlantsko, dopoledne tam zemřel řidič osobního auta po nárazu do stromu. Nehoda se stala na silnici druhé třídy mezi Frýdlantem a Novým Městem pod Smrkem, poblíž křižovatky s odbočkami na Krásný Les a Raspenavu.

Policisté řešili v prvním prázdninovém měsíci 337 nehod, což je o 70 méně než loni. Při nehodách bylo sedm lidí těžce zraněno, dalších 125 účastníků vyvázlo s lehkým zraněním. Celková škoda byla vyčíslena na 21,18 milionu korun, což je pod ročním průměrem. Nejtragičtějšími dny končícího měsíce byly úterý 12. července a čtvrtek 28. července s 20 nehodami. Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost.

Od začátku roku se na silnicích v Libereckém kraji stalo podle předběžných údajů ze statistik 2 549 dopravních nehod, což je o 27 méně než za sedm měsíců loňského roku. V kraji už letos zemřelo na silnicích sedm lidí, loni bylo obětí devět. Dalších 27 účastníků se těžce zranilo, o jednoho méně než loni. Lehce zraněných evidují statistiky letos 605, loni jich bylo o čtyři méně. Celkové škody zatím letos přesáhly 134 milionů korun a jsou bezmála o 15 milionů vyšší než před rokem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Drbna archiv

Štítky ČR, nehoda, automobilová, červenec, 2022, Liberecký, silnice, Liberecký kraj, havárie, Frýdlant, Nové Město pod Smrkem, Frýdlantsko, Krásný Les, Raspenava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během července zemřeli na silnicích v Libereckém kraji dva lidé. Je to méně než loni  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.