Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Modernizace parkoviště v Pastýřské se odkládá. Krok vpřed, dva kroky vzad, kritizuje opozice

Po prázdninách měla začít modernizace parkoviště v liberecké Pastýřské ulici. Vedení města ji ale nakonec odložilo. Chce ji spojit s opravou části Tržního náměstí. Práce by tak měly začít příští rok společně. Město také pokračuj s přípravami výstavby silnice Nová Pastýřská, která spojí Tržní náměstí se Sokolskou ulicí. Odložení ale kritizuje opozice.

„V mezičase jsme dokončili stavební povolení na Tržní náměstí. Po konzultaci s dodavatelem jsme se rozhodli výběrové řízení na parkoviště Pastýřská zrušit a znovu jej vypsat včetně té části Tržního náměstí tak, aby to bylo komplexní,“ vysvětlil náměstek primátora Jiří Šolc (Starostové pro LK).

Podle Šolce je lepší, že se budou obě etapy dělat společně. „Je lepší, když jeden dodavatel bude dělat obě části a bude je koordinovat. Zdá se nám to tak výhodnější,“ vysvětlil.

Město chtělo původně dělat parkoviště a až po získání stavebního povolení pokračovat napojením Tržního náměstí. „Stavební povolení na Tržní náměstí se táhlo a už jsme ani nevěřili, že ho v této stavební sezoně získáme. Proto jsme původně připravovali pouze parkoviště Pastýřská,“ dodal Šolc.

Práce se tak posunou až na příští rok. A právě projekt Nové Pastýřské kritizuje opozice města. Podle Jindřicha Felcmana (Změna pro Liberec/Zelení) měli Starostové pro LK vybudování nové komunikace v programu. „Realita? Ještě se nekoplo. Dokonce se ještě nezačala budovat ani první etapa, tedy rekonstrukce sousedního parkoviště,“ řekl.

„Nyní jsme se dozvěděli, že i u samotné první etapy se v tomto volebním období nestihne ani vybrat stavební dodavatel,“ pokračuje Felcman. Podle něj proto, že vedení města nejprve výběrové řízení vypíše, až pak si ale uvědomí, že by bylo dobré vypsat ho i na navazující úsek ulice podél Tržního náměstí. „Jeden krok vpřed, dva kroky vzad. Tak funguje současné vedení města,“ uzavřel zastupitel.

Parkoviště je na bývalém sportovním hřišti vedle budovy policie. Motoristé nyní parkují na hrbolaté hliněné ploše s kalužemi, po úpravách plochy by tam mělo být 134 míst k parkování. Modernizace parkoviště v režimu P+R, tedy v návaznosti na veřejnou dopravu, je první etapou léta plánované výstavby nové silnice zvané Nová Pastýřská. Ta propojí Sokolskou ulici s Tržním náměstí a měla by pomoci odvést část dopravy z horního centra města.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky pastýřská, liberec, parkování, nová pastýřská, Tržní náměstí, radnice, Jiří Šolc, stavební povolení, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ruprecht

Šolci, co to Centrum Buriana? Vrátíte ty prachy dobrovolně do EU? Máte pocit, že někdy budu držet hubu? Nebudu!

Pátek, 19. srpna 2022, 13:59Odpovědět

Modernizace parkoviště v Pastýřské se odkládá. Krok vpřed, dva kroky vzad, kritizuje opozice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.