Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jak navýšit počet parkovacích míst na sídlištích? Město přichází s dalším projektem

Roky se mluví o tom, jak řešit parkování na libereckých sídlištích. Aktuální vedení města během čtyřletého volebního období přišlo hned s několika nápady, žádný ale nakonec nerealizovala. Měsíc před volbami nyní oznámilo nový pilotní projekt, který by měl na čtyřech vybraných sídlištích přinést 450 nových parkovacích míst.

Konkrétně se jedná o sídliště Doubí, Vesec, Gagarinova a Rochlice, kde je nyní k dispozici asi 1200 míst. Rada města nyní schválila vtvoření studie, díky které by se kapacita měla zvednout asi o třetinu. Konkrétní podrobnosti zatím vedení města neuvedlo. Nová místa ale mají vzniknout na městských pozemcích.

„Pro zadání odborné studie jsem se rozhodl poté, co dosavadní pokusy o řešení parkování na sídlištích nepřinesly takové výsledky, jaké jsem očekával. Proto jsem pověřil KAM jako naše koncepční pracoviště, aby ve spolupráci s dopravními experty a obyvateli konkrétních sídlišť, hledali možnosti, jak si s tímto roky neřešeným problémem poradit,“ uvedl primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro LK).

Město má po asi půl roce v ruce pilotní studii, která se stane podkladem pro významné navýšení rezidentních parkovacích míst na zmíněných sídlištích. „V další etapě chceme podobnou studii vytvořit i pro větší liberecká sídliště a jsem přesvědčený, že i tam bude možné parkovací kapacity pro občany výrazně posílit,“ dodal.

Podle opozice ale programové prohlášení Starostů pro LK, ANO a ODS slibovalo navýšení parkovacích kapacit na sídlištích. „Primátor Zámečník ohlašuje měsíc před koncem volebního období, že představí „pilotní plán“ vzniku nových parkovacích míst na čtyřech vybraných sídlištích. Do této doby bylo naplněním předmětného slibu pouze jedno parkoviště vybudované u Hokejky na černo a jeden nedůstojný písečný plácek u Dobiášovy, ze kterého se bude vířit prach do širokého okolí,“ kritizuje zastupitel Jindřich Felcman (Změna pro Liberec).

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky parkování, dobiášova, rochlice, projekt, studie, sídliště, Jaroslav Zámečník, Liberec VI-Rochlice, Doubí, Starostové a nezávislí, ODS, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirka Bouma

Liberec plánuje akorát výstavbu bytových jednotek za rance peněz, protože z toho kape a případně bude kapat další léta. Na parkování u sídlišť se nikdo angažovat nebude, protože to jsou jenom náklady na výstavbu ale potom z toho nebude nic, že ? Klasické myšlení Liberce a naší elity na radnici ! Běda ale jak to někdo dá někde bokem, už tam má za zadkem naši policii s kasičkou !!!

Úterý, 23. srpna 2022, 21:21Odpovědět

Petr Ruprecht

Táhněte už Janďourkem do hajzlu. Nic jiného už neplánujte.

Pátek, 19. srpna 2022, 13:57Odpovědět

Jak navýšit počet parkovacích míst na sídlištích? Město přichází s dalším projektem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.